6525DX
NIJMEGEN
tel. 024-3606102

Vandaag mocht Best Vooruit aantreden in Nijmegen voor de uitwedstrijd tegen Orion. Helaas werd het publiek, dat de kou en de regen trotseerde, niet verwend. Zeker niet door de uitspelende ploeg.

Na zeven minuten gaf Tim Fiolet een steekbal op Stijn Beekx die de keeper op zijn pad vond. In de rebound was de combinatie omgekeerd maar Tim mikte te hoog. Op wat speldenprikjes na was dit het enige wapenfeit van Best Vooruit voor de rust.

De eerste kans, in de twaalfde minuut, was meteen een goal voor Orion. In de counter kwamen twee verdedigers tegen drie aanvallers te staan. De speler aan de bal kon daardoor niet scherp aangepakt worden en deze schoot de bal vanaf 16 meter prima in de verre hoek, 1-0.

Orion en Best Vooruit kwamen niet tot hoogstaand spel maar de aanvallen van Orion oogde gevaarlijker al kreeg ook de thuisclub voor de rust geen grote kansen meer.

In het eerste kwartier na rust hield keeper Bjarne Bakker Best Vooruit twee keer in de wedstrijd met prima reddingen.

Best Vooruit ging wat meer risico nemen, maar kreeg geen druk op Orion. De spelers zochten hopeloos naar de juiste vorm. Tom Sprockholt wist in de 67e minuut Dave de Bresser vrij voor de keeper te zetten maar deze reageerde heel attent op de inzet van Dave.

Orion kreeg voorin steeds meer ruimte maar verzuimde grotere afstand te nemen.

In de 80e minuut kwam dan toch de beslissing. Een diepe bal was niet meer te belopen voor de verdediging en werd beheerst afgemaakt door de rechtsbuiten van Orion. Nog geen minuut later had Best Vooruit geluk dat de achterstand niet nog groter werd.

Een hele matige wedstrijd van de zijde van Best Vooruit waarin eigenlijk alleen keeper Bakker het hoge niveau liet zien dat Best Vooruit dit seizoen tot nu toe heeft laten zien.

Daar baalde het team na afloop zichtbaar van want de lat ligt hoog.