Facebook Toestaan Niet toestaan

Woezik - Best Vooruit

4 oktober 2020 18:45

Best Vooruit komt knap terug na 5-2 achterstand in de rust

Spelen zonder publiek is niet iets waar voetbal voor is uitgevonden. Maar op dit moment is het vanwege Corona niet anders. Best Vooruit moest aantreden tegen Woezik in Wijchen. Woezik wilde graag 3 punten bijschrijven, want men heeft nog geen overwinning kunnen boeken dit seizoen. Tot de laatste minuut leek het erop dat dat zou gaan lukken, maar Best Vooruit wist in de laatste minuut langszij te komen en de stand op -ja, u leest het goed- 5-5 te brengen.

Door een misverstand in de achterhoede werd het al snel 1-0 door Stefan de Jong  (Woezik). Hij kon de bal simpel binnentikken. Best Vooruit deed in de persoon van Tim Fiolet wel wat terug, maar vond de keeper op z’n weg. Daarna ging het qua doelpunten hard. Met een schot in de uiterste hoek bracht Bjorn Arts (Woezik) de stand op 2-0. Na ’n schot van Joshua Isibor -uit de lucht geplukt door Aria Hashemi- was het Jordy Veld, die een vrije trap op de rand van het strafschopgebied wist te verzilveren: 2-1.

Woezik deed meteen iets terug in de persoon van Furkan Alakmak (Woezik). Prima vrijgespeeld prikte hij met een hard schot door het midden raak: 3-1. Nauwelijks enkele minuten later was het weer prijs. Een vrije trap van een meter of 25 werd door Bjorn Arts (Woezik) in de bovenhoek geschoten. Aria Hashemi kreeg er nog wel een hand tegen, maar de bal verdween toch in het net: 4-1. Nadat Robin Buiks een mooie kans liet liggen na een mooie diepe bal van Xander Scheepens -de bal verdween rakelings naast- werd de stand op 5-1 gebracht door Furkan Alakmak (Woezik). Hij wist de bal uit een vermeende buitenspelsituatie in het dak van het doel te plaatsen. De scheidsrechter ging niet in op het vlaggen van Jan Hermsen. Vervolgens was het de beurt aan Best Vooruit. Thomas van Heukelom brak aan de rechterkant door op snelheid en bediende Robin Buiks op maat. Robin wist met deze voorzet wel raad en passeerde de doelman met een strak schot: 5-2. Tegen het eind van de 1ste helft kregen beide ploegen nog een grote kans. De spits van Woezik, Stefan de Jong, kwam vrij voor keeper Aria Hashemi, maar Aria redde met de voet. De kans van Best Vooruit bestond uit een vrije trap in het strafschopgebied vanwege gevaarlijk spel, maar Jordy Veld wist met deze kans geen raad en schoot de bal zelfs meters naast. De rust werd bereikt met een sensationele 5-2 stand.

De 2de helft zette Best Vooruit alles op alles om het tij te keren. Woezik leunde achterover en wachtte op de counter. Praktisch de hele 2de helft werd op de helft van Woezik gespeeld. Sporadisch probeerde men eruit te komen, maar dat resulteerde slechts in 1 kans, die hoog werd overgeschoten. Best Vooruit bleef aandringen en kreeg pas na de 75ste min. loon naar werken. Een voorzet van Elmo Hertogh werd binnengekopt door Robin Buiks: 5-3. Best Vooruit bleef aandringen en, nadat Tim Fiolet de keeper in de korte hoek probeerde te verschalken, was het in de 85ste min. wederom raak via Robin Buiks. Hij gaf met het hoofd het laatste zetje uit een corner van Jordy Veld: 5-4. Op de bank van Woezik werd men toch wat zenuwachtig, want met nog 5 minuten te gaan gloorde de 5-5 voor Best Vooruit. Deze 5-5 kwam er en wel in de allerlaatste minuut. Wederom lag een corner aan de basis. De bal leek wel in een flipperkast terecht te zijn gekomen, maar het beslissende laatste tikje kwam op naam van Bram Toebes; een ware thriller in Wijchen. Het handjevol publiek uit Best stond op de banken.