Als iedere seconde telt

24 januari 2021 16:00


Overhandiging AED (AED Solutions B.V,) aan Henri van Keulen zaterdag, 23.01.2021 bij de onlangs opgehangen AED bij de toegangspoort van Best Vooruit..

Als iedere seconde telt!

 

Best, 24.01.2021

Tijdens het fluiten van een wedstrijd bij Brabantia ’n tijd terug wordt hoofdscheidsrechter Henri van Keulen van Best Vooruit onwel en verliest het bewustzijn als gevolg van een hartstilstand.

Doordat een team van vrijwilligers bij Brabantia dit met regelmaat oefent, weet een aantal mensen op dat moment wat hun taak en rol is en hoe ze adequaat moeten handelen. Op dit sportpark wordt niets aan het toeval overgelaten zo blijkt uit de evaluatie. Deze actie redt het leven van Henri en kan hij het gelukkig navertellen.

Kort daarna, Henri is net geopereerd, bezoekt een delegatie van Best Vooruit, bestaande uit Jan Pieter Been, Mariette Donders en Jo de Koning, v.v. Brabantia om deze kordaat optredende vrijwilligers persoonlijk te bedanken en in het zonnetje te zetten. Bij dit bezoek wordt door Jeroen Henderikx van AED Solutions BV aan Henri een AED toegezegd. Deze AED is eind 2019 aan hem overhandigd en heeft ondertussen ‘n plaats binnen Best Vooruit gevonden.

Dit was voor Best Vooruit het moment om stil te staan bij de manier, waarop dit georganiseerd is. Naast het feit dat Best Vooruit zelf over een AED beschikt in de ruimte bij de terreinknecht, blijkt uit inventarisatie, dat het merendeel van de in de buurt aanwezige AED’s alleen beschikbaar is bij bedrijven en ook nog eens achter gesloten deuren. De conclusie is dan ook dat in geval van nood er niet altijd binnen de gestelde “norm” van 6 minuten een AED beschikbaar is.

Met deze wetenschap, en in bezit van een eigen en een geschonken AED, deed het hoofdbestuur van Best Vooruit een beroep op de St. Vrienden van Best Vooruit om nog een exemplaar beschikbaar te stellen. Op deze manier wordt samen met Hartslag Best voor een betere dekking binnen de gemeente Best zorg gedragen.

In samenwerking met de werkgroep van Hartslag Best en met dank aan de vrienden van Best Vooruit hangt er sinds kort een AED bij Best Vooruit, waardoor het netwerk binnen de gemeente momenteel 48 AED’s telt.

Op bijgaande foto van links naar rechts Gilbert Wijnands (St. Vrienden van Best Vooruit), Henri van Keulen en Paul Verheijen (Hartslag Best) bij de onlangs opgehangen AED bij de toegangspoort van Best Vooruit.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!