Duurzaam ondernemen Best Vooruit

11 maart 2021 12:00


Door middel van zonnepanelen werkt Best Vooruit niet alleen aan een gezond sportklimaat, maar ook aan een gezond leefklimaat.

 

Best Vooruit tovert dak om tot heus zonnedak.

 

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen staat al enige tijd hoog op de agenda bij Best Vooruit en heeft de vereniging om die reden de afgelopen periode niet stil gezeten voor het nemen van verdere duurzame maatregelen. Het ontbrak echter nog aan één ding. In navolging van buurvereniging Wilhelmina Boys en, omdat de vraag naar groene lokaal opgewekte stroom blijft groeien, is zeer recent het dak van Best Vooruit omgetoverd tot een heus zonnedak met maar liefst 292 zonnepanelen (foto: Thomas Hoedt).

Sportverenigingen kunnen vaak veel geld en energie besparen door hun accommodatie te verduurzamen, dat is goed voor de clubkas maar ook voor het milieu en uiteindelijk onze planeet.  Zo creëren we niet alleen een gezond sportklimaat, maar ook een gezond leefklimaat!           Om die reden heeft er kortgeleden in het kader van ‘Het Groene Club Traject’ -wat mogelijk wordt gemaakt door de KNVB en NOC NSF- een energiescan bij Best Vooruit plaatsgevonden en is er een rapport opgesteld.

Hieruit blijkt dat Best Vooruit al een eind op de goede weg is. In nauwe samenspraak met de gemeente liggen er meer mogelijkheden in het verschiet. Het is de sport om het bij ieder project  weer iets beter te doen. Zo’n onderdeel is warmte- en waterterugwinning. Over deze terugwinning is Best Vooruit zich nu aan het buigen.

Het Hoofdbestuur van Best Vooruit

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!