Best Vooruit scoort in duurzaamheid met slimme afvalbakken

23 maart 2021 12:45


Op het gebied van duurzaamheid staat Best Vooruit niet stil. Naast de zonnepanelen maakt Best Vooruit nu ook gebruik van slimme afvalbakken.

Voetbalclub Best Vooruit scoort in duurzaamheid met slimme afvalbakken

Best Vooruit zet niet alleen in de voetbal zijn beste beentje voor. Het doet ook goed voor de leden, de bewoners van en bedrijven in de gemeente Best en draagt op verschillende manieren bij aan een beter milieu. Die grote betrokkenheid heeft Procomat B.V. uit Best beloond met de sponsoring van een aantal slimme afvalbakken. Deze staat nu trots en opvallend in de rode clubkleur bij de ingang en de velden van de voetbalclub. Groeiend Best ontmoet Jan Pieter Been, voorzitter van Best Vooruit (links) en Mat Gerrits, directeur van Procomat B.V. (rechts) en wil graag meer weten.

We vragen Gerrits meer te vertellen over de slimme afvalbak. Gerrits: "In Best produceert Procomat B.V. oersterke en slimme afvalbakken, WasteMates genaamd. Deze WasteMates werken volledig zelfstandig op zonne-energie, persen het afval samen en melden zich als ze bijna vol zitten. Zo zijn uitpuilende afvalbakken verleden tijd en blijft bijvoorbeeld het voetbalcomplex in Best netjes." Hij vervolgt enthousiast: "Het leuke is dat iedereen die afval in de bak werpt ook nog bedankt wordt door een voetbaltune."

Been vult aan: "Onze rode WasteMates passen prima in onze duurzaamheidsgedachte. Zo hebben we overal LED-verlichting binnen ons complex, voorzien we in handendrogers in plaats papieren handdoeken en hebben we vorig jaar hoogwaardige dak isolatie toegepast en inmiddels 292 zonnepanelen. De afvalbak werkt volledig op zonne-energie en onze schoonmaakdienst krijgt automatisch een melding als de bak geleegd dient te worden. Op deze manier zijn we efficiënt en voorkomen we zwerfafval binnen ons complex. De bak gaat nog jarenlang mee maar hij kan 100% gerecycled worden; een mooie gedachte die de komende jaren voor iedereen steeds belangrijker wordt."

Ieder van ons hoopt dat het voetballen weer snel en volledig kan starten en de WasteMate zijn werk weer kan gaan doen. Tot dan blijft hij nog even stil. 

Meer informatie: procomat.nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!