Afscheidswedstrijd Xander Scheepens

30 augustus 2021 12:00


Zondag, 29.08.2021, vond de afscheidswedstrijd plaats voor Xander Scheepens. Onder ruime publieke belangstelling werd er een wedstrijd gespeeld tussen de spelers van toen tegen de spelers van nu.

                                                   Afscheidswedstrijd Xander Scheepens

Onder ruime publieke belangstelling werd op zondag, 29.08.2021, de afscheidswedstrijd gespeeld voor Xander Scheepens. Na 16 jaar deel uit te hebben gemaakt van de selectie van Best Vooruit, waarin hij ruim 400 wedstrijden heeft gespeeld -en zoals Arent van de Sande het uitdrukte meer dan 1500 trainingen heeft bijgewoond- werd het tijd voor een afscheid. Zeker omdat hij samen met Simone de zorg heeft gekregen voor een tweeling, 2 dochters met de namen Kes en Bo, geboren 09.08.2021. Xander gaat wel verder als voetballer, maar dan in een lager elftal. Voor Best Vooruit is hij in elk geval niet verloren.

De afscheidswedstrijd werd gespeeld tussen een elftal samengesteld door Xander zelf uit spelers, die in het verleden met hem in de selectie hebben samengespeeld, en de huidige selectie. Het samengestelde elftal stond onder leiding van Wil Swaans en Pieter Tuns en het huidige 1ste elftal onder leiding van Dennis Dekker. De eerste helft speelde Xander met de spelers van toen en de tweede helft met de spelers van nu. Voordat de wedstrijd begon mocht zijn neefje, Gijs Rooijakkers, als Pupil van de Week, de aftrap doen en met een fraai schot wist hij Jacky den Bol te passeren. De wedstrijd werd afgesloten met een 3-1 stand in het voordeel van de huidige selectie. Xander zette nog wel een stempel op de wedstrijd door uit een penalty beheerst de 3-1 te laten aantekenen. Keeper Koen van Kollenburg was kansloos.

Na afloop werd op het terras definitief afscheid genomen, nadat Xander op de schouders van enkele medespekers onder applaus van het veld was gedragen. Als herinnering werd aan Xander een ijzeren beeldje overhandigd. Daarbij refereerde Arent van de Sande aan zijn ïjzeren discipline om praktisch alle trainingen bij te wonen. 

Onder het genot van menige drankjes werd nog lang nagepraat. Mede door de aanwezigheid van vele oud spelers leek het wel een reunie.  
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!