Best Vooruit wint verdiend van EFC : 1-0

8 november 2021 17:15

Verdiende overwinning

Aanvaller Stijn Beekx had vrijdag in een interview in het ED al laten weten dat de Bestenaren hongerig waren en gebrand waren om tot een overwinning te komen.

Vanaf het begin van deze sportieve wedstrijd was het duidelijk dat de thuisploeg liet zien dat het geen grootspraak was van Stijn. In de eerste minuut kon een schot van Thomas van Heukelom maar net geblokkeerd worden door een Eerselse verdediger. EFC zag een als voorzet bedoeld schot nog tegen de lat terechtkomen, maar de Kempenaren moesten verder  in de eerste helft toezien dat Best Vooruit het beste  van het spel had. Dat resulteerde in verschillende kansen en het was aan doelman Poelijoe en een gebrek aan stootkracht van de Bestse aanvallers dat de ruststand 0-0 bleef.

In de tweede helft was de thuisploeg ook het meest gevaarlijk: Verlinden, Beekx, Sozeyeido en van Heukelom kregen mogelijkheden maar de 1-0 kwam pas na 67 minuten: Stijn Beekx tikte de bal mooi in het doel en bezorgde Best Vooruit de dikverdiende voorsprong.
EFC ging daarna natuurlijk op zoek naar de gelijkmaker, maar Best Vooruit, met als voorbeeld man-of-the-match Chiel van de Sande verdedigde goed en gaf geen kans meer weg.
Met invallers Mark Hertogs en A-junior Stef Pots als invallers trok Best Vooruit de overwinning over de streep.