Bekerwedstrijd: Nivo Sparta – Best Vooruit 1-2

11 april 2023 16:30

Best Vooruit naar de kwartfinale.

Afgelopen zaterdag ging Best Vooruit op bezoek bij Nivo Sparta voor de achtste finale van de districtsbeker. Een onbekende tegenstander, ook Nivo Sparta speelt eerste klasse maar doet dit op zaterdag.

Het lentezonnetje was aanwezig en Nivo Sparta had energie gestoken om er een mooie sfeer van te maken. Een rookmachine en knallende muziek gaven aan dat de wedstrijd die er aan kwam belangrijk was.

Voetballend was de eerste helft een gelijkopgaande strijd, maar in echte kansen was er duidelijk een verschil. Best Vooruit kwam tot twee kansjes, een vrije trap van Roel van de Sande en een schot van Dave de Bresser. Nivo Sparta kwam tot drie echte kansen. Jesper Storms, die net als alle andere bekerwedstrijden het doel verdedigde, kon de bal nog net tot corner verwerken na een mooie stiftbal.  Even laten kon de spits net niet zijn hoofd tegen een scherpe voorzet krijgen. Bij kans drie was het wel raak. Een diepe bal van eigen helft werd teruggekopt op een volledig vrijstaande speler die de 1-0 op het scorebord bracht.
Een hele matige eerste helft van de Best Vooruit mannen waarin de spitsen van Nivo Sparta met verbazing hebben gekeken naar de ruimte die ze regelmatig kregen.

Na de pauze zag het publiek een heel ander spelbeeld. Vanaf minuut een kwam er flinke druk op de verdediging van de thuisclub. Binnen vijf minuten was er een prima schot van Tim Fiolet en kwam Tom Sprockholt een teentje te kort om een vrije trap in te tikken. Net daarna volgde de 1-1. Een snelle combinatie via Thomas van Heuckelom en Dave de Bresser werd goed afgewerkt door Tom.
Net voor het half uur kreeg Nivo Sparta de enige kans van de tweede helft maar de bal die uit de lucht werd genomen door de spits ging hoog over. Even later was het 1-2. Thomas, die prima speelde en vaak gevaarlijk de gaten in de verdediging in liep wist Thijs Engels te vinden die voor een verdiende voorsprong zorgde. Heel knap, Thijs stond nog geen twee minuten in het veld.
Nivo Sparta zette nog aan, zelfs de keeper kwam twee keer mee om toch nog een gelijkspel af te dwingen. Gevaarlijk werd het echter niet meer. Diep in de blessuretijd kreeg Thijs nog een mogelijkheid op 1-3. Hij schoof de bal net naast het doel.

Best Vooruit speelt nu in de kwartfinale uit tegen VFC Zwaluwen op donderdag 20 april 20.00 uur.

Mocht deze wedstrijd gewonnen worden mag Best Vooruit komend seizoen de voorronde spelen voor de TOTO KNVB beker. Dit zou een evenaring van de prestatie in 2020 zijn. Helaas werd toen in de voorronde verloren van DTS uit Ede. Er ligt dus een mooie uitdaging voor onze jongens.

Dit team verdient het om door veel supporters in de volgende ronde gesteund te worden.