Best Vooruit eenvoudig langs Eindhoven av : 2-4

17 april 2023 9:30

In de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven deelde Best Vooruit de punten met de tegenstander.

In de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven deelde Best Vooruit de punten met de tegenstander. Na een 2-0 ruststand in het voordeel van Best kwam Eindhoven in de 2e helft sterk terug en eindigde de wedstrijd in 2-2. Voor FC Eindhoven AV is het vandaag misschien wel de laatste kans om degradatie dan wel nacompetitie te ontlopen.

Best Vooruit zette na de aftrap direct druk op de tegenstander waardoor er niet goed werd uitverdedigd. De bal kwam via Elmo Hertogh bij de in de 16 meter staande Tim Fiolet. Tim passeerde zijn tegenstander en werd vervolgens onderuitgehaald. De van dienst zijnde scheidsrechter twijfelde geen moment en wees, na gefloten te hebben, resoluut naar de penaltystip. Elmo Hertogh liet de doelman van FC Eindhoven kansloos. Na deze snelle eerste treffer en de ruimte die er op het veld was, ontstond er een boeiend kijkspel.
Al snel bleek dat de aanvallers van beide teams vandaag beter in vorm waren dan de verdedigers. Met name de aanvallers van Best Vooruit waren vaak aan de bal en creëerden diverse mogelijkheden om te scoren. Maar de eindpas was niet goed of het vizier stond verkeerd.
Het duurde dan ook tot de 37 minuut totdat de 0-2 werd gemaakt door Thomas van Heukelom na goed aangeven van Stijn Beekx. In de 45e minuut kreeg Best Vooruit haar 2e strafschop na een overtreding op Tom Sprokholt die de bal vlak voor het doel voor het inschieten kreeg van wederom Stijn Beekx.
Jay van Rooij van FC Eindhoven kreeg voor zijn verdedigende actie een rode kaart. Thijs Engels faalde niet en maakte er 0-3 van.

De 2e helft werd aangevangen met een man meer voor Best Vooruit dat via Tim en Tom al snel tot een tweetal kansen kwam. Beide spelers strandden echter op de keeper. Direct hierna werd het 1-3 door een prachtig schot van de aanvoerder en spits Azmani van FC Eindhoven. Best Vooruit speelde in die fase te gemakzuchtig tegen de 10 spelers van Eindhoven.
In de 60e minuut maakte Tim Fiolet er na een indviduele actie met een uitgekiende stiftbal over de doelman 1-4 van.
Met nog een klein half uur te spelen werd de linkerspits van Eindhoven met een verre bal aangespeeld. Hij kon door slecht verdedigen de bal vrij aannemen en liet vervolgens de keeper van Best Vooruit kansloos met een daverend schot van 25 meter op het doel. Hierna ontstond er met een 2-4 stand toch wel enige paniek bij Best Vooruit en moest Bjarne bij een volgend schot op doel reddend optreden.
FC Eindhoven bleef proberen de snelle voorhoedespelers met lange ballen in stelling te brengen. Ongeveer 10 minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg de linkerspits van FC Eindhoven 2 gele kaarten achter elkaar voor commentaar op de leiding en werd hij met rood van het veld gestuurd. Ondanks dat FC Eindhoven het vanaf dat moment met 9 spelers moest doen bleef het de verdediging van Best Vooruit met lange ballen bestoken en waren ze in die fase de gevaarlijkste ploeg. Tot doelpunten kwam het echter niet meer. Best Vooruit behoudt de 5e plaats stevig in handen en voor FC Eindhoven wordt het steeds lastiger om degradatie te voorkomen.