Rhode en Best Vooruit komen niet verder dan 'n gelijkspel

Datum

26 januari 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Voor beide partijen staat er veel op het spel. Het verschil is slechts 2 punten. Bij winst zou Best Vooruit over Rhodes springen, bij verlies zou de achterstand 5 punten worden.  Aan de kant van Best Vooruit ontbrak helaas Stijn Beekx, een van de topscoorders bij Best Vooruit.

Veel risico werd er door beide partijen niet genomen. Het accent lag op de verdediging; vooral Rhode plooide graag terug. Pas in de 9de minuut viel het eerste schot te noteren. Tim Fiolet drukte af, maar de bal verdween over het doel. In de 10de min. viel nog een incident te vermelden. Plotseling lag scheidsrechter Rene de Loos op het veld. Gelukkig krabbelde hij weer op en de wedstrijd kon doorgaan. Het was hem in z’n rug geschoten. Pas na 18 min. komt Rhode voor het eerst gevaarlijk door, maar Bjarne Bakker redt uitstekend. In de daaropvolgende minuut was er ’n uitval van Best Vooruit. Bijna werd Tom Sprokholt vrijgespeeld via een steekbal, maar Tom kreeg de bal niet onder controle. Geleidelijk aan komt Rhode beter in de wedstrijd. Nadat een corner van Rhode was weggewerkt, werd op het middenveld de bal slordig verspeeld. De daaropvolgende aanval resulteerde in een voorzet, die snoeihard tegen de onderkant van de lat werd gekopt. Daarmee kwam Best Vooruit goed weg. Daarna was het de beurt aan Best Vooruit. Een vrijetrap van Elmo Hertogh in de 36ste min. werd door keeper Frank van den Boogaard tot corner verwerkt. Ditzelfde lot onderging het schot van Xander Scheepens. In de 40ste min. verdween een schot van Reandell Bijlhout over het doel. In diezelfde minuut kreeg Reandell de grootste kans van de eerste helft. Reandell werd door Robin Buiks vrij voor het doel gezet na een fout in de verdediging van Rhode. In 9 van de 10 gevallen resulteert dit in een doelpunt. De bal werd tegen een speler op de doellijn geknald in plaats van in het doel. Kort daarna kreeg Xander Scheepens in de 41ste min.  ’n gele kaart en dit zou in de 2de helft nog een vervolg krijgen. Nadat een vrijetrap voor Best Vooruit over werd geschoten, floot de scheidsrechter voor de rust.

De eerste 20 minuten van de 2de helft gingen voorbij zonder echte kansen. Rhode probeerde het wel, maar kwam er niet echt door. In de 65ste min. werd de bal uit een corner ingekopt, maar Bjarne Bakker redde met een katachtige sprong. In de 69ste min. was er vanuit het niets -de wedstrijd was zeer sportief- een rode kaart voor Daan van Dinten (Rhode). Hij haalde Thomas van Heukelom neer op de helft van Best Vooruit. Met 11 tegen 10 ging Best Vooruit de laatste 20 minuten in. Nu is dit niet altijd een voordeel. Rhode kreeg nog enkele goede kansen. In de 76ste min. brak Simon van de Wetering (Rhode) bijna door de verdediging van Best Vooruit, maar Kianu Verlinden en Bjarne Bakker lostte dit prima op. 2 Minuten later was er na wat slordigheden in de verdediging weer een grote kans voor Rhode, maar gelukkig voor Best Vooruit verdween de bal over het doel. Best Vooruit liet zich ook niet onbetuigd, maar echte kansen wist men niet te creëren. Vooral Reandell probeerde het, maar zijn vizier stond vandaag niet goed afgesteld. Tussendoor kreeg Xander zijn 2de gele kaart en dus rood na een overtreding op het middenveld. Zo werd uiteindelijk een einde gemaakt aan de wedstrijd met een 0-0 stand. Beide partijen schieten er niets mee op. De 2de helft van het seizoen zal spannend worden.