Best Vooruit wint laatste competitie wedstrijd 2019

15 december 2019 14:00

Scheidsrechter

S.C.A. (Stijn) van Zuilichem

Onbekend

Best Vooruit - Woezik : 3-0 De afgelopen wedstrijden heeft Best Vooruit niet het meeste geluk gehad om het puntenaantal uit te breiden. Vandaag, tegen middenmoter Woezik, zou het een mooie opsteker zijn als de puzzelstukjes nog beter in elkaar vallen en de winter onderbreking met een fijne kerst gedachte begint. Best Vooruit en Woezik scoren beide evenveel echter Woezik scoort het minst in uitwedstrijden en Best Vooruit het meest in thuiswedstrijden. Kan dus een hele leuke pot worden.

Best Vooruit start met onmiddellijk druk zetten op de verdediging van Woezik. Met een paar prima combinaties worden de eerste speldenprikken uitgedeeld. In de 8 ste minuut is het al raak. Robin Buiks (later meer over hem) weet Stijn Beekx met een mooie lichaams beweging en dito pass te bereiken. Stijn weet, ondanks een verdediger in de rug, de doelman Arjan Ardts van Woezik te verschalken :1-0 Hierna is het Woezik wat de klok slaat. Best Vooruit kiest er voor om vanuit een verdedigende stelling Woezik te laten rond spelen zonder echt gevaar. Tussendoor is er nog een stevige overtreding op Tim Fiolet maar deze kan, gelukkig voor Best Vooruit, door spelen. Toch komt Best Vooruit er een aantal keren zeer gevaarlijk uit met name de buitenspelers Beekx en Fiolet. Helaas zijn er geen bijzondere kansen te noteren. Ook Kianu Verlinden (Best Vooruit) weet aan klanten binding te doen. Met zijn energie en voetballend vermogen weet hij herhaaldelijk de verdediging van Woezik pijn te doen. In de 35ste minuut is het wederom (daar is hij weer) Robin Buiks van Best Vooruit die op onnavolgbare wijze de bal controleert en met een geweldig schot Best Vooruit op 2-0 zet. Inlijsten dit doelpunt zou ik zeggen. Best Vooruit heeft weinig tijd om het succes te vieren. Woezik komt er stevig uit en alle zeilen moeten worden bij gezet om zonder kleur scheuren de rust in te gaan. Toch is het wederom Robin Buiks die, na een goed genomen hoekschop van Xander Scheepens, de bal op weergaloze wijze en met zijn favoriete lichaamsdeel de bal binnen kopt: 3-0 Best Vooruit. Dit is dan ook de welverdiende ruststand.

Na de thee is de gehele tweede helft voor Woezik. Tactisch gezien heeft Best Vooruit een ander inzicht. Door Woezik het spel te laten en zelf vanuit een sterk collectief te opereren staat Best Vooruit als een huis. Best Vooruit loerend op snelle bal onderscheppingen en van daaruit de verdediging van Woezik moeilijk maken. Dit lukt aardig. Met name Xander Scheepens is een meester in het anticiperen op spel situaties en weet op die manier de voorwaartse van Best Vooruit te bereiken. Helaas staat het vizier van Buiks en consorten niet meer zo scherp als in de eerste helft. In de 62ste minuut zijn het de vingertoppen van Doelman Bjarne Bakker die een uitstekende voorzet van Woezik onschadelijk maakt. De doelman van Best Vooruit weet op dit moment elke hoge bal probleemloos uit de lucht te plukken. Een fijne kwaliteit van deze jonge veelbelovende doelman. Best Vooruit wisselt Stijn Beekx, Tim Fiolet en Kianu Verlinden voor Mark Hertogh, Martijn Vd Sande en Jordy Leenders. Best Vooruit blijft gretig op de bal en weet zodoende Woezik met een kluitje in het riet te sturen. Als het laatste rustsignaal klinkt is er een verdiende 3-0 overwinning en kan de tweede helft van het seizoen met veel optimisme tegemoet worden gezien.

Opstelling Best Vooruit Bjarne Bakker, Bram Toebes, Jeroen Liebregts, Elmo Hertogh, Xander Scheepens, Robin Buiks, Stijn Beekx, Gerben Sozeyedio, Tim Fiolet, Kianu Verlinden, Bjørn Nuij.

Best Vooruit wenst alle supporters hele fijne feestdagen en dankt hun voor het nooit aflatend enthousiasme wat een zeer positieve invloed heeft op spelers en staf van Best Vooruit1. Tot in 2020 in goede gezondheid!