Best Vooruit verliest van FC Eindhoven AV : 0-2.

FC Eindhoven AV 1

1e klasse C

6 oktober 2019 14:30

Onbekend

Trainer Dennis Dekkers moest noodgedwongen wat improviseren met zijn achterhoede vanwege blessures. Net als vorige week wist de tegenstander al snel te profiteren: Dennis van Meurs wist een dieptepass op  waarde te schatten. Tim Fiolet probeerde met een sliding nog redding te brengen, maar zag van Meurs de stand al in de tweede minuut op 0-1 brengen.
De thuisploeg moest dus wederom achter de feiten aanlopen. Kianu Verlinden was met een kopbal in de tiende minuut dichtbij de gelijkmaker, maar de bal ging net naast het doel.
Na een overtreding op Tim Fiolet moest hij geblesseerd het veld verlaten. In zijn plaats kwam Martijn van de Sande en moest de verdediging alweer reorganiseren. Eindhoven AV verdubbelde de voorsprong tot 0-2 door een mooi schot van Azmali in de 28e minuut.  Best Vooruit probeerde wat terug te doen maar verder dan een paar vrije trappen van Bijlhout kwam men niet. Verder had men nog geluk dat Van Meurs een lob over de Bestse goal zag stuiteren.
Na de rust moest doelman Bjarne Bakker al snel geblesseerd het veld verlaten, zijn plaats werd ingenomen door Giel van Kollenburg.  De thuisploeg probeerde van alles om het de verdediging van FC Eindhoven moeilijk te maken maar de fysiek sterke defensie gaf geen krimp. In de 64e minuut werd Reandell Bijlhout nog vervangen door Stijn Beekx.  Scheidsrechter Mandemakers was in de tweede helft de talloze overtredingen van de bezoekers toch eindelijk zat en beloonde dat met een aantal gele kaarten.  Doelman Van Kollenburg keerde in de 88e minuut nog een schot en daarna klonk het eindsignaal.
Aan de inzet van de Best Vooruit-spelers ontbrak het niet. Wat fysiek en slimheid betreft moest men vandaag het onderspit delven. Volgende week is er weer een nieuwe kans om het vertrouwen weer op te krikken.
Opstelling: Bakker( Van Kollenburg ,52), Toebes, Liebregts, Verlinden, Fiolet( van de Sande, 17) Van Genugten, Scheepens, Sozeyedio, Bijlhout ( Beekx, 64), Buiks, Hertogs.