Best vooruit benut de kansen niet tegen Erp : 1-3

Erp 1

1e klasse C

1 december 2019 14:30

Onbekend

Best Vooruit tegen het gepromoveerde Erp olv voormalig BV trainer Jurgen van Wanroij is een duel waarbij winst van een van de partijen opluchting betekend. Best Vooruit krijgt wat aansluiting vanuit de onderste regionen en Erp neemt meer afstand hierop. Volgens de lichtmeesters zullen er vandaag donkere wolken boven sportpark de leemkuilen hangen: de wedstrijd verlichting wordt ruim voor aanvang van de wedstrijd ontstoken.

De wedstrijd start met twee aan elkaar gewaagde ploegen. Zowel Best Vooruit als Erp durven geen initiatief te nemen in de eerste 10 minuten van deze wedstrijd. Na deze periode kunnen we spreken van een enerverend en aantrekkelijk duel. De remmen gaan los en er wordt bij vlagen een prima pot gespeeld. Het is Best Vooruit dat als eerste die de verdediging en de doelman van Erp test. Een mooi schot van Tim Fiolet gaat maar rakelings naast, Elmo Hertogh doet eenzelfde poging met dito resultaat. Erp laat ook een mooi stukje voetbal zien en legt de bal net achter de defensie van Best Vooruit maar Ruud Delisse (Erp) schrikt van deze kans en de bal beland in de veilige handen van de doelman Bjarne Bakker van Best Vooruit. Deze Ruud Delisse is toch een ware plaaggeest voor de RoodZwatre brigade. Met enkele schoten op doel en goed doorgaan na een misverstand in de verdediging van Best Vooruit weet hij toch kansjes te creëren. Gelukkig zonder succes. Ruime halverwege de eerste helft weet Best Vooruit zichzelf te belonen. Een aanval aan de linkerkant van het veld geïntroduceerd door Bram Toebes doet de bal bij Tim Fiolet belanden die vanuit hoek 16 meter de bal met een prima gevoel in de verre hoek legt : 1-0. Hierna pakt Erp de draad weer op en neemt de achterhoede van Best Vooruit in de tang. Gevaarlijke momenten worden door doelman Bakker van Best Vooruit onschadelijk gemaakt in samenwerking met de solide verdedigers. Verdiende voorsprong Best Vooruit en gaan met 1-0 voorsprong rusten.

Na rust eens heel ander spelbeeld. Niet Best Vooruit dat de draad goed oppakt maar Erp. In de 46ste minuut is het weer een gelijke stand:1-1. Via de rechterkant wordt Emiel van der Sande goed aangespeeld die vervolgens op avontuur gaat. Doelman Bakker van Best komt uit zijn doel het met een bekeken rollertje weet Emiel van der Sande het net te raken. Best Vooruit schrikt hier toch ff van maar gaat toch de aanval zoeken. Xander Scheepens kopt nog eens tegen de lat en Robin Buiks weet vanuit een goede positie niet te scoren. Ook Tim Fiolet (man van de wedstrijd) probeert de gelijkmaker te forceren. Een mooie voetballende aktie via Teun van Genugten, Gerben Sozeyedio en Tim Fiolet wordt niet beloond. De 1-1 blijft staan. Het aanval kwartiertje van Erp begint rond de 70ste minuut vorm te krijgen. Het is wederom Emiel van der Sande die het doel weet te vinden na een prima aktie van Ruud Delisse en dus de 1-2 aantekend. Best Vooruit staat erbij en keek erna. De aanvallende bedoelingen van Erp blijven een vervolg krijgen en met fraaie momenten van voetbal met bv een bal tegen de lat gevolgd door een scrimmage zijn gevaarlijke situaties. Best Vooruit zet daar een schot van Xander Scheepens tegenover maar meer ook niet. In de laatste gedeelte van de wedstrijd krijgt de score voor Erp nog een beter aanzien. Wederom is het Emiel van der Sande die na een schot van Roy Verhagen (tegen de paal) de terug stuiterende bal eenvoudig weet binnen te tikken: 1-3 in de 80ste minuut. De wedstrijd is gespeeld. Best Vooruit zal alle zeilen moeten bijzetten om het punten aantal drastisch te verhogen wil het geen vervelende competitie worden.

Best Vooruit: Bjarne Bakker, Bram Toebes, Jeroen Liebregts, Elmo Hertoghs, Xander Scheepens, Robin Buiks, Teun van Genugten (Chiel van de Sande), Gerben Sozeyedio (75 Tom Sprockholt), Tim Fiolet, Kianu Verlinden, Jordy Leenders (62 Stijn Beekx)