1 maart 2020 14:30

Scheidsrechter

J.D. (Jochem) Masman

Onbekend

Met Gerben Sozeyedio op de rechtsback plaats werd de wedstrijd tegen Alverna in Wijchen aangevangen. Alverna liet zien dat de ploeg meedoet voor het kampioenschap. Vanaf het begin werd Best Vooruit onder druk gezet. Niet dat,dit resulteerde in veel kansen, maar duidelijk werd dat Alverna een goede ploeg heeft en niet voor niets meedoet om de koppositie in Klasse 1C. Corners regenen zich aaneen, maar werden niet gevaarlijk. Na zo’n 20 minuten kwam Best Vooruit steeds beter onder de druk uit en had met wat meer precisie de score kunnen openen. Stijn Beekx probeerde zich vrij te spelen. Dit lukte aardig, maar helaas kwam hij niet tot schieten. Daarna was de beurt -na een mooie solo- aan Reandell Bijlhout, maar zijn schot eindigde in de handen van keeper Robert Zaalman (Alverna). Maar de beste kans op een doelpunt was er nadat een speler van Alverna geveld was door een hamstringblessure. Stijn Beekx kon in de 25ste min. vrij richting het doel van Alverna oprukken, maar de voorzetting was te slordig en de bal verdween in handen van doelman Robert Zaalman (Alverna). Enkele minuten later was er een grote kans voor Alverna, maar met een prima sliding wist Bram Toebes een doelpunt te voorkomen. In de 40ste min. was het toch raak voor Alverna. Uit een voorzet van rechts werd de bal ingeschoten door Johnny Dobson (Alverna) en bracht hij de stand op 1-0. Best Vooruit was even de kluts kwijt. Alverna profiteerde onmiddellijk en in de 42ste min. was het Owen Mbila, die de 2-0 stand op het scorebord wist te zetten uit een voorzet van links. Ruststand 2-0.

Onmiddellijk na de rust werd de stand op 3-0 gebracht door Bart Schiks (Alverna). Het leek als een voorzet te zijn bedoeld, maar de wind kreeg vat op de bal en dwarrelde zo het doel in over keeper Bjarne Bakker. Daarmee leek de wedstrijd te zijn gespeeld. Best Vooruit gaf echter niet op. Kianu Verlinden wist in de 65ste min. met ’n knap schot doelman Robert Zaalman (Alverna) te passeren; 3-1. Best Vooruit probeerde het wel en kreeg in de persoon van Thomas van Heukelom nog een beste kans, maar Thomas speelde de bal te ver voor zich uit. Ook Tim Fiolet probeerde het enkele keren met een schot, maar of de doelman stond in de weg of de bal verdween ruimschoots over. Tekenend ook voor de wedstrijd was het feit dat Best Vooruit pas in de 90ste min. de eerste corner kreeg. Het slotakkoord was voor Alverna. Uit ’n prima voorzet van Johnny Dobson (Alverna) werd de bal door Arthur van den Eeckhout in de blessuretijd binnengetikt. De eindstand werd hiermee 4-1; ’n verdiende overwinning voor Alverna.