Best Vooruit komt tekort tegen FC Eindhoven AV : 2-0

Best Vooruit 1 (zon)

1e klasse C

8 maart 2020 14:30

Onbekend

Onder regenachtige omstandigheden werd de wedstrijd tegen FC Eindhoven AV, een club in de top van de 1ste Klasse C, aangevangen. Het programma heeft Best Vooruit bij toeval drie wedstrijden achter elkaar gekoppeld aan ploegen uit de bovenste regionen van de competitie. Tegen Alverna werd vorige week met 4-1 verloren. Volgende week is Brabantia aan de beurt. Aftastend is het woord voor de eerste minuten van de wedstrijd. Duidelijk was in elk geval dat FC Eindhoven AV een aantal goede voetballers heeft. De eerste kans was dan ook voor FC Eindhoven AV. De bal werd voor het doel gebracht en Elmo Hertogh kon de bal alleen maar tot hoekschop verwerken. Best Vooruit kreeg ook kansen. In de 11de min. kon Stijn Beekx aanleggen, maar zijn schot werd door keeper Cas Peters (FC Eindhoven AV) met z’n voeten tot corner verwerkt. Ook Reandell Bijlhout probeerde het, maar zijn schot werd geblokt. Daarna was het weer de beurt aan FC Eindhoven AV. Een bal werd nog van de lijn gehaald door Gerben Sozeyedio, een verdwaalde voorzet landde op de lat en Bjarne Bakker liet zien uit het juiste keepershout te zijn gesneden.

De rust werd bereikt met een 0-0 stand. Zonder wissels werd de 2de helft aangevangen. Zo rond de 50ste min. kreeg Best Vooruit wat kansjes. Reandell Bijlhout leek met z’n snelheid op weg te zijn naar een doelpunt, maar hij werd dusdanig gehinderd dat de bal over de achterlijn verdween. Uit ’n corner kwam de bal bij Xander Scheepens terecht, maar zijn schot werd geblokt. In de 53ste min. resulteerde een vrije trap van Best Vooruit in een gevaarlijke voorzet, maar er was niemand, die de bal kon binnentikken. Kort daarna, in de 57ste min., liet Nassim Markgraaf een schot los, maar Bjarne Bakker wist de bal over de lat te tikken. Het leek een voorteken, want uit de hoekschop, die volgde wist diezelfde Nassim Markgraaf de bal over de doellijn te schieten. De stand werd hiermee op 1-0 gebracht. FC Eindhoven AV kon nu wat achterover leunen en wachten op kansen om de wedstrijd te beslissen. Best Vooruit ging op jacht naar de gelijkmaker. Zowel Reandell Bijlhout als Tim Fiolet hadden voor deze gelijkmaker kunnen zorgen, maar deze viel niet. En zoals zo vaak werd uiteindelijk de wedstrijd in de laatste minuut beslist. Een wat gelukkig schot van Abdelauoli Azmani verdween in de bovenhoek. De eindstand werd hiermee op 2-0 gebracht. Het moet gezegd worden FC Eindhoven AV was de betere ploeg, maar Best Vooruit heeft er alles aangedaan.

Opstelling Best Vooruit: Bjarne Bakker, Teun van Genugten, Jeroen Liebregts, Bram Toebes, Elmo Hertogh, Xander Scheepens (74ste min. Thomas van Heukelom), Gerben Sozeyedio (74ste min. Tim Fiolet), Robin Buiks, Reandell Bijlhout, Kianu Verlinden, Stijn Beekx