Kervel 6
5667KN
GELDROP
tel. 040-2855817

Na een sterk begin moest Gerben Sozeyedio van Best Vooruit geblesseerd het veld verlaten. Een tegenvaller maar Best Vooruit bleek dit prima te kunnen opvangen. Best Vooruit had het betere van het spel en kreeg een handvol kansen om de score te openen. Jordy Veld kwam drie keer oog in oog met de keeper maar evenzoveel keer was de Geldrop keeper meester over de schoten.
Stijn Beekx kapte zich in de 16-meter goed vrij maar schoot de bal net naast het doel.
Net voor rust kon Geldrop daar het eerste gevaar tegenover zetten, een voorzet werd net over gekopt.
De tweede helft was Best Vooruit zich bewust van het veldoverwicht en duwde Geldrop naar achteren. Toch was het na acht minuten Geldrop die de score opende, Hugo Beets schoot van buiten de zestien onhoudbaar in, 1-0.
Na zestien minuten leek de wedstrijd beslist. Geldrop counterde razendsnel en Wessel van Moorsel kon, al dan niet in buitenspelpositie, de 2-0 binnen schieten.
Een paar minuten later hadden beide teams geluk dat ze met elf man bleven staan. Stijn Beekx brak door en kon op de keeper af maar werd op de rand van de zestien neergehaald. De scheids hield het bij geel en kreeg een duwtje van een Best Vooruit speler, die daarvoor dezelfde kleur kaart kreeg.
De vrije trap werd schitterend door Roel van de Sande over de muur gekruld, 2-1.
Best Vooruit keeper Bjarne Bakker bokste daarna een knal uit de hoek. Daarna was het Best Vooruit dat de klok sloeg.
In de 27e minuut wist Thijs Engels een diepe bal nog net voor te krijgen waarna Stijn Beekx de 2-2 binnenschoot. In de 38e minuut schoot Robin Buiks bij de tweede paal een voorzet beheerst hoog in de touwen. Een verdiende voorsprong. In de extra minuten maakte invaller Dave de Bresser een einde aan de onzekerheid door de bal knap in de kruising te draaien, 2-4.
Beide teams maakten er vandaag een echte wedstrijd van. Veel strijd, goed voetbal en mooie doelpunten.