Ravelstraat 158
4614XJ
BERGEN OP ZOOM
tel. 0164-236039

Op 24 september 2017 opende Best Vooruit de competitie, na promotie naar de toenmalige 1e klasse C, met een uitwedstrijd tegen DOSKO in Bergen Op Zoom. Volgens het verslag van die wedstrijd speelde Best een prima wedstrijd en werd DOSKO met fris en efficiënt spel bestreden. De wedstrijd eindigde dan ook in een 0-3 overwinning van Best Vooruit. Toevalligerwijs dezelfde overwinning (3-0) die Best begin van dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen DOSKO neerzette. Best Vooruit startte de competitie uitstekend met 5 overwinningen maar speelt sindsdien erg wisselvallig. Met spanning werd de wedstrijd tegen DOSKO in Bergen op Zoom dan ook tegemoet gezien. De opening op sportpark Meilust was voor de scheidsrechter die 5 seconden na de toss al niet meer wist wie deze gewonnen had. Aanvoerder Toebes van Best moest hem erop wijzen dat hij toch echt de toss gewonnen had en voor de aftrap had gekozen. Helaas was dit niet de laatste dwaling van de scheids die een duidelijke stempel op de wedstrijd drukte. De eerste 15 minuten van de wedstrijd golfde het spel op en neer en bleken beide teams niet in staat om een kans te creëren. In de 16e minuut werd de linker vleugelaanvaller van DOSKO gelanceerd en zette hij de bal strak over de grond voor het doel van Best. De spits van DOSKO was de centrale verdediging van Best te snel af en tikte de bal bij de eerste paal binnen. Keeper Bjarne Bakker was kansloos. Het duurde tot de 35e minuut dat Best zijn eerste kans kreeg. Thomas opende over de rechterzijde naar de diepgaande Tim die de bal helaas langs de verkeerde zijde van de doelpaal schoot. Tot ieders verbijstering staakte korte tijd later de scheidsrechter de wedstrijd vanwege het veelvuldige commentaar dat er door diverse spelers op zijn leiding werd gegeven. De scheidsrechter commandeerde de spelers richting de kleedkamers. De supporters van beide verenigingen in het ongewis achterlatend. Na ruim 10 minuten te hebben gewacht kwam er witte rook uit de kleedkamers. De spelers en scheidsrechter kwamen het veld weer op om de wedstrijd te hervatten. De laatste 10 minuten van de eerste helft kwamen beide teams gelukkig zonder schade door.

De 2e helft startte DOSKO met een mooie aanval via de linkerzijde. De uiteindelijke voorzet werd bij de eerste paal doorgekopt naar de tweede paal waar de daar inkomende speler van DOSKO de bal richting de kruising kopte. Gelukkig was Bjarne vanaf de 1e minuut wakker en bleek hij in staat de bal nog net over de lat te tikken. Hierna was het vooral Best Vooruit dat het beste van het spel had. De aanvallen werden steeds gevaarlijker en Best kreeg ook kansen om de 1—1 te maken. Stijn Beekx werd door Gerben binnen de 16 aangespeeld. Hij slipte tussen 2 verdedigers door en kwam oog in oog met de keeper van Dosko die de inzet van Stijn met één van zijn voeten kon pareren. Uiteindelijk werd het wel 1-1- door Thijs Engels die scoorde nadat hij (weliswaar in buitenspelpositie) de bal van een speler van DOSKO kreeg aangespeeld. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van de grensrechter terecht, daar er in dit geval geen sprake was een strafbaar buitenspelmoment. Best Vooruit rook hierna bloed en bleef doorgaan met aanvallen om alsnog de drie punten mee naar huis te kunnen nemen. In de laatste minuut onthield de scheidsrechter Best Vooruit nog een vrije trap op de rand van de 16 na een forse overtreding van een speler van DOSKO. Kennelijk vond de scheidsrechter de 1-1 een terechte uitslag. Best Vooruit was het hier duidelijk niet mee eens, maar de leidsman besloot direct na dit moment een einde aan de wedstrijd te maken.

Opstelling Best Vooruit: Bjarne Bakker, Elmo Hertogh, Bjorn Nuij (45 Gerben Sozeyedio), Kiano Verlinden (85 Giel van de Sande) ,Bram Toebes, Tom Sprokholt, Stijn Beekx, Roel van de Sande, Thomas van Heukelom (70 Jordy Veld), Tim Fiolet, Thijs Engels.