Erp verslaat koploper Best Vooruit

Best Vooruit 1 (zon)

2 - 3

Erp 1 (zon)

Competitie

1e klasse B

Datum

6 november 2022 14:30

Scheidsrechter

L.A. Schuurmans

Accommodatie

Sportpark de Leemkuilen
Sportlaan 4
5683CS
BEST
tel. 0499-371770


Vanaf het begin ontvouwde zich een interessant spel, waarbij de bezoekers hoog druk zetten op de verdediging van Best Vooruit en de thuisploeg met direct spel snel de diepte probeerde te zoeken naar de snelle spitsen. Na een goede counter van Best Vooruit trok Stijn de 16 meter in en testte de vuisten van de keeper. Enkele minuten later verscheen Erp in de buurt van de goal en bij een onschuldig lijkend duel op de achterlijn meende de scheidsrechter een penalty te moeten geven aan Erp, Joeri Vissers pakte dit cadeautje uit, 0 – 1.

De thuisploeg zette weer aan en een prachtige bal van Elmo net over de verdedigers belandde keurig bij Stijn op de borst, helaas was zijn lob net te laag. Hierna was het Erp dat de bal beter in de ploeg wist te houden, zonder tot kansen te komen. Het was Jordy die een goede schietkans hoog over mikte. Op het half uur kwam Erp weer richting de goal van de thuisploeg, van buiten de 16 schoten zij op doel en uit de kluts, viel de bal pardoes voor de voeten van de spits die de bal voorbij de kansloze Bjorne krulde, 0 – 2.

Werd het zo’n dag, dat alles goed valt bij de tegenstander? Best Vooruit was even uit zijn ritme, een gevaarlijke vrije trap werd door Bjorne uit de hoek getikt, maar even later viel uit wederom een kluts situatie de bal weer voor de voeten van de tegenstander, die de 0 – 3 leek aan te tekenen. Leek want het bleek buitenspel te zijn, ruststand derhalve 0 – 2.

De koploper kon aan de bak, het technisch surplus van de thuisploeg werd gecompenseerd door een goede organisatie en een fysieke overmacht. Het ontbreken van de sluwe, balvaste Buiks was een gemis. In de 2e helft gingen de sluizen open en niet alleen van de regen, de thuisploeg ging vol op de aanval, Teun en Gerben gaven nieuwe impulsen en Erp kwam er niet meer aan te pas. Erp beperkte zich tot tegenhouden en de wedstrijd “dood” maken. Geregeld rolden de spelers kermend over de grond om redelijk snel weer fit te overeind te komen. De scheidsrechter schatte dit niet altijd even goed in, sterker nog ook hij had behoefte om regelmatig een monoloog aan te gaan met spelers en trainers.

De aanvallen van Best Vooruit oogden gevaarlijk en de ballen net over de verdediging van de bezoekers, waren vaak op maat, maar in de laatste fase kon het net nog niet gevonden worden. De trainer gooide alles op alles en bracht stormram Lars in die meteen alleen op de keeper af kon lopen, maar ook hij kon het net niet vinden. Teun kopte vrijstaand bij een corner de bal net over. Eindelijk in de 75e minuut kopte Stijn de dikverdiende 1 – 2 in de touwen, het Bests kwartiertje kon beginnen.

Vlak voor tijd kwam dan toch de beloning, een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Dave en hij tekende voor de 2 – 2. Erop en erover was het credo en het leek ook mogelijk. In de laatste uitval van de wedstrijd kreeg Erp nog een corner, deze werd gevaarlijk ingekopt en Gerben leek deze met de borst van de lijn te halen, de scheidsrechter zag er een handsbal in, dus een penalty en rood. Ook deze kans lieten de bezoekers niet onbenut 2 – 3 en meteen hierna werd er afgefloten.

Het werd dus inderdaad zo’n dag, het zat bepaald niet mee vandaag!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!