Den Uil 3
5469CG
ERP
tel. 0413-210518

De thuiswedstrijd van Best Vooruit tegen Erp werd met 2-3 verloren door een penalty in de blessuretijd. Best Vooruit kwam toen in de 2e helft sterk terug na een 0-2 achterstand met de rust. Best Vooruit startte vandaag de wedstrijd met een klein overwicht. Tot kansen kwam het echter niet. Het eerste gevaarlijke moment van de wedstrijd speelde zich af voor het doel van Best Vooruit. Uit een voorzet van rechts werd de bal echter overgekopt. Best Vooruit was meer aan de bal, maar Erp kwam niet in de problemen. Na ongeveer een half uur spelen verloor Best Vooruit de bal ver op de helft van de tegenstander. De bal werd door Erp naar voren richting de middencirkel geschoten. Daar werd hij door de geheel vrijstaande spits van Erp aangenomen. Even werd er nog getwijfeld of er sprake was van buitenspel maar de grensrechter van Best Vooruit vlagde niet en de scheidsrechter liet de speler zijn weg naar het doel van Best vervolgen. Hij omspeelde de uitkomende keeper Bakker en schoof de bal in het net. Best Vooruit trok hierna het initiatief nog meer naar zich toe. In de 36e minuut gaf Thomas van Heukelom een prachtige crosspass over de verdediging van Erp op de daar inlopende Fiolet. Deze aarzelde niet en nam de bal in één keer op zijn slof. Helaas ging de bal voor Best Vooruit langs de verkeerde kant van de paal. Even later kwam Kianu Verlinden op ongeveer 20 meter centraal voor het doel in schietpositie. Zijn harde schot werd door de keeper van Erp uit het doel geranseld waardoor het tot aan de rust 1-0 bleef. De tweede helft startte Best Vooruit met de invallers Veld en Sozeyedio op de posities van Sprokholt en Van Genugten. De tweede helft toonde een eenzijdig beeld. Best Vooruit was gedurende deze gehele periode de aanvallende ploeg en het meest in balbezit. Het creëren van kansen bleek echter ook vandaag weer een probleem voor de mannen uit Best. Doordat de druk van Best Vooruit op het doel van Erp steeds groter werd, kwamen er ook countermogelijkheden voor Erp. De verdediging van Erp gaf geen krimp en het bleef voor Best Vooruit dan ook bij een paar kleine mogelijkheden. Richting het einde van de wedstrijd werden de counters van Erp gevaarlijker. Uiteindelijk mondde de allerlaatste counter van Erp nog uit in een doelpunt waardoor de eindstand 2-0 in het voordeel van Erp werd. Voor Best Vooruit resteert een ontevreden gevoel met dit resultaat. Opstelling Best Vooruit: Bjarne Bakker, Elmo Hertogh, Kiano Verlinden, Bram Toebes, Teun van Genugten (45e Gerben Sozeyedio, Tom Sprokholt (45e Jordy Veld), Stijn Beekx, Roel van de Sande, Thomas van Heukelom, Robin Buiks, Tim Fiolet (65eThijs Engels).