Sportlaan 4
5683CS
BEST
tel. 0499-371770

Met veel interesse werd uitgekeken naar deze wedstrijd. Zou de Bestse formatie sportieve wraak kunnen nemen op de tegenstander uit Leiden,die hen vorig seizoen in de nacompetitie had uitgeschakeld?

Best Vooruit startte voortvarend: in de 4e minuut kopte Robin Buiks een voorzet van  Roel van de Sande voor de voeten van Tim Fiolet. Tim kon in tweede instantie,  op de grond liggend de openingstreffer maken. Het ambitieuze Fc Boshuizen ging op jacht naar de gelijkmaker, maar had het geluk dat de scheidsrechter het onterechte vlagsignaal van de grensrechter honoreerde en Best van een kans op de 2-0 beroofde. Soms werd de wedstrijd wat grimmiger, maar de thuisploeg liet zich hier niet door
van de wijs brengen . Buiks liet Tim Fiolet de 2-0 scoren in de 19e minuut. Best kroop door het oog van de naald nadat, door een misverstand in de Bestse defensie, Roel van de Sande ternauwernood redding kon brengen.  In plaats van de 2-1 werd het na een geweldig mooie aanval 3-0; Giel van de Sande onderschepte een Leidense aanval, zette Jordy Veld aan het werk, Jordy bediende Stijn Beekx en Robin Buiks maakte de 3-0 !

Na de rust ging Fc Boshuizen op zoek naar treffers. De Bestse verdediging stond echter goed, speelde zeer geconcentreerd en had in Bjarne Bakker een betrouwbare doelman.
In de 60e minuut kwamen Thomas van Heukelom  en Dave de Bresser in het veld. Twee minuten later scoorde Stijn Beekx de 4-0 en 3 minuten daarna werd het 5-0 door een ongelukkige eigen goal. Coach van den Dungen liet daarna Lars Nijkamp, Bjorne Nuijs en Mark Hertogs nog speelminuten maken.
De Leidenaren deden er alles aan om nog een tegentreffer te scoren,  maar dat lukte hen niet. De stand bleef 5-0 en Best Vooruit blijft zonder puntverlies de trotse koploper.

Zondag 23 oktober speelt Best thuis voor de beker tegen het sterke Bladella. De thuisploeg hoopt op veel supporters, dit hardwerkend en fris voetballend team verdient dat!