Sportlaan 4
5683CS
BEST
tel. 0499-371770

Pupil van de week Tim Jansen liet zien voor aanvang van de wedstrijd hoe je kunt scoren tegen de sterke defensie van Nemelaer: met een paar mooie bewegingen omspeelde hij enkele Haarense verdedigers en gaf ook de keeper het nakijken.

Best Vooruit heeft het altijd lastig tegen Nemelaer; door blessures speelde de thuisploeg met een andere voorhoede en in de eerste minuut moest doelman Bakker al een inzet van Joeri Vugts tot corner verwerken. Daarna liet Nemelaer de thuisploeg komen om van daaruit met snelle uitvallen gevaarlijk te worden.

Beide teams kregen kansen, maar na schoten van Stijn Beekx en Elmo Hertogh naast het doel van Nemelaer, scoorde aanvoerder Luik Vermeer wel voor de gasten. Resoluut werkte hij een van de paal terugkomende bal in het Bestse doel:0-1. Beekx zag op slag van rust zijn inzet tegen de buitenkant van het Haarense doel terechtkomen.

In de tweede helft gingen de Bestenaren op zoek naar de verdiende gelijkmaker: schoten van Verlinden en de Bresser werden uit het doel geranseld door doelman Pijnenburg en aan de andere kant kon Gerben Sozeyedio nog net redding brengen en de 0-2 voorkomen.

In de 71e minuut viel dan toch de verdiende gelijkmaker: Stijn Beekx liet een mooie actie volgen door een prachtig schot van afstand dat onhoudbaar voor de Haarense doelman tegen het net terecht kwam: 1-1.

Hierna ging het spel op en neer en als Kianu Verlinden in de 92e minuut niet met een mooie redding op de doellijn de 1-2 verhinderde was Nemelaer alsnog met de zege naar huis gegaan.
Nu bleef het bij een 1-1 gelijkspel, een terechte uitslag.

Verder is het ook positief om te vermelden dat de grote groep Haarense supporters voor een sportieve, geweldige sfeer zorgde. Een aanhang waar iedere club blij mee zou zijn.