Sportlaan 4
5683CS
BEST
tel. 0499-371770

De laatste thuiswedstrijd van Best Vooruit van dit seizoen. Tegenstander ‘t Zand is uitgespeeld voor de prijzen. Een mooie overwinning zou voor onze rood-zwart brigade een mooi begin kunnen zijn voor de na competitie voor een plaats in de 4de Divisie. Dan kan er historie geschreven worden. Maar goed, toch maar eerst de wedstrijd tegen ‘t Zand.

Best vooruit speelt in de beginfase wat aftastend. ‘T Zand heeft hier geen problemen mee en laat Best Vooruit rustig de bal rondspelen.
Toch is het al in de 9de minuut dat Best Vooruit de 1-0 op het scorebord weet te zetten. Een voorzet vanaf de linkerkant door Teun van Genugten doet de bal belanden bij Thomas van Heukelom. Tja en zo’n speler moet deze kans niet geven dus is het doelpunt een feit. Klasse!

Hierna bloeit de wedstrijd wat dood en hebben beide elftallen regelmatig de bal in eigen gelederen zonder de echte intentie te hebben om op voorsprong te komen. Zeer verrassend is dan ook de 13de minuut waarin na wat geneuzel in de achterhoede van Best Vooruit de 1-1 tot stand komt.
Het zelfde spelbeeld blijft ook na dit doelpunt hetzelfde. Een onbenullig incident zorgt ervoor dat Kianu Verlinden met een kleine hoofdwond het veld moet verlaten. Hij wordt vervangen door Tom Sprokholt in de 16de minuut.
Er volgen een paar hachelijke situaties voor het doel van Best Vooruit. Er wordt zelfs gescoord door ‘t Zand maar doordat een speler buitenspel stond ging dat feest niet door.
Vlak voor rust zijn het de gasten uit Tilburg die hun achterstand ombuigen naar een voorsprong 1-2, via een hoekschop en ontstane scrimmage weet een speler het net te raken. Ruststand 1-2.

Na de thee eenzelfde spelbeeld. Beide elftallen maken er nog net geen potje van. De gasten uit Tilburg zijn gevaarlijker dan de gastheren. Bij uitvallen wordt regelmatig het doel van Best Vooruit gezocht. Bal tegen de lat een geweldig redding van Best Vooruit doelman Bjarne Bakker na een inzicht van dichtbij waren hachelijke situaties.
Best Vooruit laat af en toe een redelijk voetballend nivo zien wat dan direct tot kansjes leidt. Maar beide elftallen weten niet meer te scoren en blijft de stand zoals die bij rust op het scorebord stond: 1-2.
Voor Best Vooruit een wedstrijd om snel te vergeten. Nog een competitie wedstrijd en dan kan het echte werk beginnen: nacompetitie voor een plek in de 4de divisie. Dat zijn vaak ook loterijen en daar is Best Vooruit zeker niet de slechtste in.

In de 81ste minuut wordt Teun van Genugten gewisseld en beëindigd daarmee zijn selectie loopbaan. Na vele jaren van bassis speler en het ervaren van een promotie worden de schoenen aan de wilgen gehangen. Zijn potentiële opvolger staat al klaar: Stan Essens. Best Vooruit blijft een kweekvijver van talent.