GOIRLE
tel. 013-5300319

Veel publiek stond langs de lijn in het zonnetje bij VOAB – Best Vooruit.
VOAB had nog punten nodig om degradatiewedstrijden te ontlopen, wilden ze niet afhankelijk zijn van concurrenten. Best Vooruit kon rustig spelers sparen voor de nacompetitie.

De eerste twintig minuten was Best Vooruit de betere ploeg. VOAB had in de beginfase het geluk dat de scheidsrechter een handsbal in het strafschopgebied over het hoofd zag. Jordy Veld en Tim Fiolet kwamen oog in oog met de doelman, maar die bleef meester over de situatie. Jordy schoot vanaf 18 meter net te hoog.

Na 25 minuten kwam VOAB beter in de wedstrijd en kreeg het wat kansjes. Het dichtst bij kwam VOAB met een bal op de lat en de rebound die over werd geschoten. Ondertussen schoot Dave de Bresser aan de andere kant vanaf punt 16 meter een bal net voor langs het doel.

De tweede helft was amper begonnen of de 0-1 kwam op het scorebord. De mee opgekomen Chiel van de Sande vond de vrijstaande Tom Sprockholt die in de korte hoek binnen knalde.
VOAB ging wat aanvallender spelen maar door standen op andere velden was ook VOAB al in veilige haven.

Beide teams wisselde veelvuldig. Bij Best Vooruit kwamen onder andere de jeugdspelers Rens van Kollenburg en Stan Essers in het veld. Eigen jongens die laten zien dat ook de toekomst gewaarborgd is.
Best Vooruit kreeg voorin meer ruimte maar had niet de scherpte om de wedstrijd te beslissen. Lange tijd moest VOAB het doen met kleine kopkansen. Na 75 minuten leek het gelijk te worden na een kopbal uit een corner, maar een verdediger wist de kopbal op de doellijn te keren.

In de 95e minuut kon de VOAB spits van dichtbij raak koppen, maar keeper Jesper Storms wist met een prima redding de nul te houden. Meteen floot de scheidsrechter af en kon Best Vooruit nog drie punten aan het totaal toevoegen.

Best Vooruit speelt al jaren bovenin mee. Een mooi moment voor de spelers om zichzelf te belonen in de nacompetitie. Komende zondag komt Best Vooruit eerst Silvolde tegen.