EERSTE OPTREDEN BEST VOORUIT 4DE DIVISIE GROOT SUCCES - R.K.V.V. Best Vooruit

EERSTE OPTREDEN BEST VOORUIT 4DE DIVISIE GROOT SUCCES

Best Vooruit 1 (zon)

1 - 0

EVV Echt (zon)

Competitie

4e Divisie C

Datum

27 augustus 2023 14:30

Scheidsrechter

S.J.F. Huijs

Accommodatie

Sportpark de Leemkuilen
Sportlaan 4
5683CS
BEST
tel. 0499-371770

Het eerste optreden van Best Vooruit in de 4de divisie wordt vandaag een feit! Hier kunnen we als vereniging trots op zijn. En dat met een ruime meerderheid aan eigen jeugd die opgeleid zijn vanuit de opleiding.

Wat het seizoen gaat brengen weten we niet. De motivatie om er een goed seizoen van te maken (ondanks de korte voorbereiding) is ruim aanwezig. Voetbalvereniging Echt is al jaren actief in de vierde divisie en weet dus hoe de hazen lopen. Een mooie tegenstander om mee te starten en hopelijk blijven de drie punten in Best.

Best Vooruit succes dit seizoen. De supporters staan pal achter jullie.
We gaan beginnen.

In de eerste minuten spelen op 4de divisie nivo verlopen prima. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagt en tasten af.
Toch is het in de 4de minuut Echt dat even de tanden laat zien. Drie kansen op een rij die niet worden benut. Doelman Bakker van BV pakt de ballen goed en geeft daardoor weer rust in het elftal.

Nordin Errouk laat zien dat hij een prima loopvermogen en versnelling heeft aan de rechterflank. Zijn voorzet richting Gijs van Otterdijk doet de bal, na het duel met de doelman, net naast het doel gaan.
Ook een schot van Stijn Beekx doet de bal net naast het doel van Echt belanden. Het veldspel blijft heerlijk op en neer gaan met van beide partijen prima voetbal. Best Vooruit weet een aantal keer met uitstekend combinatie voetbal het doel van Echt te bereiken. Helaas lukt het de RoodZwarte nog niet om te scoren.

Roel vd Sanne weet via een heerlijke diepe al op maat de snelle Stijn Beekx te bereiken die een verdediger van Echt zijn hakken laat zien. Het schot vanaf de 16 gaat dan ook maar rakelings naast.
EVV Echt weet ook een paar kleine kansen te creëren maar ook hier is doelman Bakker attent.
Ruststand is de bekende brillenstand : 0-0

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Twee goed voetballende en sportieve elftallen. Hier en daar een stevige tackle die door beide teams mannelijk wordt geïncasseerd.
In de 57ste minuut komt een historisch moment voor Best Vooruit. Vanaf de rechterkant wordt er door Tim een op voorzet gegeven naar Gijs die de bal even toucheert zodat die bij Nordin Errouk komt. Nordin twijfels geen moment en schiet de bal snoeihard laag in de kleine hoek: 1-0.
Het eerste doelpunt van Best Vooruit in de 4de Divisie.

EVV Echt wordt wat sterker en zet Best onder druk. Er komen kleine kansjes maar uitgespeelde mogelijkheden zijn er niet.
Chiel vd Sande komt tot een mooie actie: hij zet twee spelers van Echt te kijk door ze door de benen te spelen. De daaruit vloeiende voorzet wordt goed verwerkt door de defensie van Echt.
EVV Echt blijft aandringen. Best Vooruit komt goed onder de druk vandaan en weet zelfs gevaar te stichten maar het vizier staat onvoldoende scherp.

Best Vooruit wisselt (evenals Echt) enkele spelers maar de wedstrijd veranderd hier niet door.
Na ruim 90 minuten wordt de eindstand bereikt : 1-0:
Een dik. Een verdiende overwinning voor Best Vooruit dat voetballend veel in huis heeft en vanmiddag de betere ploeg was. De historische eerste overwinning in de 4de divisie is een feit.

Komende zondag is Best Vooruit vrij ivm het jubileumfeest van VV Dongen.

Best Vooruit
Bjarne Bakker, Bram Toebes, Nordin Errouk (Luc Reijnders), Roel vd Sande, Stijn Beekx, Björn Nuij (Robin Buiks), Chiel vd Sande, Tim Fiolet (Dave de Bresser), Kianu Verlinden, Tom Sprokholt, Gijs van Otterdijk
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!