Mannen, 1, 1e klasse C

15 oktober 2017 14:30

Onbekend

Best- Vooruit loopt tegen forse nederlaag aan: 1-5.

Best- Vooruit was goed begonnen in de competitie: na 3 wedstrijden hadden de roodzwarten 7 punten behaald en de trouwe aanhang had er alle vertrouwen in dat in de thuiswedstrijd tegen Rood Wit Sint Willibrord het goede spel van de afgelopen wedstrijden een vervolg zou krijgen.
Beide ploegen begonnen afwachtend. De enige kans voor de thuisploeg kwam na 10 minuten: Robin Buiks raakte de bal na een goede vrije trap van Xander Scheepens niet goed en liet daardoor een goede mogelijkheid om de score te openen liggen. De bezoekers uit West Brabant verdedigden goed en waren in de 24e minuut dicht bij de openingstreffer: keeper Witjes wist echter met een mooie redding de 0-0 stand vast te houden. In de 41e minuut zag Sidibe namens de bezoekers een doelpunt wegens buitenspel terecht afgekeurd worden. Verder is het nog vermeldenswaardig dat Thomas van Heukelom in de 17e minuut vanwege een enkelblessure zijn plaats moest afstaan aan Bram Toebes.
Trainer Jurgen van Wanrooij wisselde in de rust Jordy Leenders voor Martijn van de Sande. De thuisploeg wist echter niet te overtuigen: de spitsen konden niet bereikt worden en er was regelmatig sprake van slordig spel.
In de 65e minuut schakelde Rood Wit erg snel om: na een hoekschop van Best Vooruit wist de keeper van de bezoekers de gevaarlijke linksbuiten Achraf Chouiter te bereiken. Hij bracht Jens Wirix in stelling en die wist met de punt van zijn schoen doelman Denny Witjes te passeren: 0-1. Best was toen van slag: binnen 5 minuten scoorde Silibi de 0-2 en bracht wederom Wirix na een goede individuele actie de 0-3 op het scorebord.
De Bestse supporters kregen nog hoop nadat de goed leidende scheidsrechter Souwen een duw tegen Teun van Genugten terecht bestrafte met een strafschop, die door Robin Buiks feilloos werd benut. Deze hoop werd echter na een minuut al de grond ingeboord door Angelo Kense die 1-4 scoorde na de zoveelste goede actie van Chouiter. Kense scoorde ook door middel van een goede kopbal en bracht daarmee de 1-5 eindstand op het bord.
De Bestse thuisploeg leed vandaag een geflatteerde nederlaag, maar de overwinning van RoodWit was zeker verdiend: de roodzwarten verloren teveel duels, kwamen maar zelden gevaarlijk voor het vijandelijke doel en steunden elkaar te weinig in het veld. Een gevoelig verlies, maar hopelijk was deze wedstrijd een zeldzaamheid en kunnen de Bestse supporters de volgende wedstrijd weer genieten van een team dat elkaar steunt, voor elkaar werkt en voor de volle winst gaat.

Opstelling Best Vooruit: Witjes, Leenders,( van de Sande) Liebregts, van de Wiel, de Koning, Scheepens, Fiolet,( Reijenga) van Genugten, Atakan, Buiks, van Heukelom(Toebes).