Best Vooruit 1 (zon)

Mannen, 1, 1e klasse C

20 mei 2018 14:30

Onbekend

Met nog twee wedstrijden te spelen hebben beide teams zich inmiddels ook voor volgend seizoen verzekerd van het spelen in de eerste klasse. t Zand won vorige week verrassend bij titelkandidaat HVCH en stelde hiermee klassebehoud veilig.

Best won bij Nemelaer en door deze zege heeft Best-Vooruit nog zicht op de derde of vierde plaats op de ranglijst wat mogelijk nog een periodetitel op kan leveren. Menigeen zal de afgelopen week de als.. dan scenario's doorgenomen hebben.

In het voetbal telt echter alleen de eerstvolgende wedstrijd dus zal er vandaag gewonnen moeten worden om zicht te blijven houden op die  plek op de ranglijst die recht geeft op het spelen van de nacompetitie. Bij de Tilburgers ontbraken vandaag Mickey van Hooft, Mike Spijkers en Rico Geeroms vanwege een schorsing. Trainer Jürgen van Wanrooij van Best-Vooruit kon vandaag niet beschikken over de geblesseerde Jørn van de Wiel. Twan Huijberts stond naar een lange afwezigheid weer in de basis zijn gedrevenheid vormt een meerwaarde voor Best-Vooruit.

In de vijfde minuut is het de goed mee opgekomen Bram Toebes die een puike voorzet afgeeft die door de voorwaartsen niet goed wordt ingeschat.  Het duurt vervolgens tot de 22e minuut dat Best-vooruit weer gevaar weet de stichten in de Tilburgse defensie, Kenneth van de Wiel speelt zijn directe tegenstander uit en schiet de bal van net buiten de 16 rakelings over de kruising. Bij t Zand is het spits Yannick Burleson die de bestse verdediging regelmatig op de proef stelt. In de 27e minuut krijgt de thuisploeg een vrije trap te nemen op 20 meter van het doel die door Rudy Pelhan snoeihard tegen de touwen wordt gewerkt 1-0.

In de 45e minuut wordt Robin Buiks in het strafschopgebied naar de grond gehaald maar scheidsrechter Koster ziet er geen strafschop in. Partijen houden elkaar in eerste helft aardig in evenwicht met wat kansen over en weer maar de stand blijft ongewijzigd tot aan de rust.

In de tweede helft bleven Kenneth van de Wiel en Teun van Genugten achter in de kleedkamer hun vervangers waren Tim Fiolet en Tom Kastelijn. Meteen na de  rust was het Burleson die goed door ging op links, gelukkig voor Best-Vooruit werd zijn voorzet door van de Lisdonk van t Zand in de handen van doelman Witjes gekopt. BestVooruit zette meer druk op de bal wat leidde tot een kansen voor Ronald de Koning maar zijn kopbal ging net naast. In de 56e minuut was het wel raak maar weer was het t Zand dat doel trof. In een snelle tegenaanval was het Danny van de Lisdonk die bij een voorzet alert reageerde en de bal fraai in het doel gleed. In de 64e minuut was het Jordy van der Minne die de wedstrijd definitief had kunnen beslissen, alleen op Witjes  greep de Bestse doelman knap in. De rood zwarten gingen met het warme weer als team echt tot het gaatje maar de bal wilde er niet in. Doelman Wouter Kogels wist een kanonskogel van Twan Huijberts onschadelijk te maken en een schuiver van Tom Kastelijn ging maar net naast het doel. De wedstrijd eindigde in een verdiende 2-0 overwinning voor t Zand.

Volgende week de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Alverna een mooie gelegenheid om trainer Jürgen van Wanrooij een mooi afscheidscadeau te geven.