4 oktober 2021 7:45

Best Vooruit 1 – Rhode 1 7-0

Op een kletsnat sportpark ontvangt Best Vooruit de gasten van Rhode.
In het verleden waren dit vaak spannende ontmoetingen waarbij de uitkomst nooit vast stond.

Hoe anders zou het vandaag gaan. Vanaf het 1e fluitsignaal gingen beide ploegen vol op de aanval. Hierdoor ontspon zich een open wedstrijd met veel ruimte om te voetballen en dus aantrekkelijk om te zien. Het was Rhode dat op voorsprong had moeten komen, echter Bjarne stopte de toegekende penalty uitstekend.

Hierna was het Best Vooruit dat het initiatief steeds meer naar zich toe trok wat in de 10e minuut tot een prima treffer voor de thuisploeg leidde. Thomas van Heukelom tikte attent de voorzet binnen. Het leek de thuisploeg vleugels te geven en aan de rechtse kant zowaar een heel snelle vleugel in de persoon van Dave de Bresser. Hij was het ook die op het half uur de 2-0 maakte, na een uitstekende actie aan de linkerkant van Stijn Beekx. Rhode wist eigenlijk niet waar het zoeken moest, Best Vooruit speelde met veel beweging en positiewisselingen, waarbij alles heel lichtvoetig oogde, terwijl de bezoekers juist heel statisch en traag voor de dag kwamen. Het verraste dan ook niemand dat vlak voor de pauze, Dave de 3-0 uit een prachtige combinatie met Stijn en Tim Fiolet, scoorde.

Doordat ook Best Vooruit 2 met 3-0 bij rust leidde en uiteindelijk met 6-0 won, werden de paralellen al getrokken. Na rust ging de thuisploeg onverdroten verder. Op het uur scoorde Kianu Verlinden de 4-0 uit een corner en amper 5 minuten later leek Roel van de Sande zijn handtekening onder het mooiste doelpunt van de middag te zetten. Met een prachtige vrije trap in de korte hoek tekende hij voor de 5-0. Maar dat ze nog mooier kunnen, bewees Tom Sprokholt. Uit een strakke, lage voorzet van Stijn, tikte hij bij de 1e paal de bal over de keeper in de verre hoek voor de 6-0. Het laatste doelpunt kwam wederom uit een corner waarbij de aanvoerder van Best Vooruit, Bram Toebes, zelf voor de 7-0 zorgde.

De fans van de thuisploeg hebben een dartelende thuisploeg gezien, waarbij de energie en het plezier er vanaf spatte, met een uitstekend duo op het middenveld, Gerben Sozeyedio die de ballen verovert en Roel van de Sande (man of the match) die de ballen daar neerlegt waar de ruimte is.