Facebook Toestaan Niet toestaan

Nemelaer – Best Vooruit 5-2

22 november 2021 11:15

Zondag 21 november 2021

Best Vooruit begon noodgedwongen weer met 2 spitsen, dit omdat 4 van de 5 aanvallers geblesseerd zijn. Gelukkig zijn twee van hen weer fit genoeg om op de bank te beginnen. Dit betekent dat Keanu Verlinden spits is in plaats van laatste man.
Helaas kon Best Vooruit dit strijdplan maar 10 minuten hanteren. Uit een eigen corner kwam Best Vooruit in ondertal in de counter van Nemelaer. Bram Toebes probeerde, op vijf meter van de middenlijn de aanval ongedaan te maken maar nam daarbij ook de doorgebroken speler mee waardoor Best Vooruit met 10 man kwam te staan. Keanu mocht weer terug naar zijn oude plek.

Binnen een minuut wist Nemelaer de overtal situatie te benutten en kreeg een penalty die werd benut, 1-0.

Best Vooruit rechte de rug en was voetballend beter dan Nemelaer. De ruimte die de voorste spelers van Nemelaer kregen werd voor lief genomen. Beide teams kregen een goede mogelijkheid. Tom Sprockholt schoot in het zijnet en een speler van Nemelaer schoot van buiten de 16 naast een leeg doel. Net voor de rust maakt de behendige aanvallers van Nemelaer de 2-0.

Na de rust kwam Robin Buiks in het veld, een extra spits want de handdoek werd nog niet geworpen. Uit twee prima aanvallen besliste Nemelaar binnen vijf minuten de wedstrijd en stond er 4-0 op het scorebord. Knap wat Best Vooruit toen liet zien, Nemelaer werd terug gedrongen tot eigen 16. Niet veel later kopte Buiks hard de 4-1 binnen. Roel van de Sande raakte van dichtbij de kruising en binnen het half uur schoot Stijn met een bekeken schot de 4-2 binnen.

Martijn van Overbeek mocht nadat hij vorige week zijn debuut maakte in de beker nu ook zijn competitiedebuut maken. Best vooruit zette nogmaals aan maar de derde goal bleef uit. Voor de statistieken lieten de Nemelaer aanvallers in blessure tijd nogmaals zien hoe je met ruimte moet omgaan, 5-2.