Mooie laatste wedstrijd voor Ronald de Koning.

26 mei 2019 18:00

Best Vooruit - HVCH : 2-2

Voor beide elftallen staat er niets meer op het spel, klassebehoud is veiliggesteld voor komend seizoen. HVCH verdiend een dik compliment voor de editie 2018/2019. Uit een bijna onmogelijke situatie is het eerste klasserschap toch behouden.
Dat deze wedstrijd het predikaat "bijzonder" verdiend komt doordat een aantal spelers van de huidige selectie de schoenen aan de wilgen hangen.
Met name de man die meer dan 550 wedstrijden, ruim 20 jaar langs de linker zijlijn acteerde en een rots in de branding is zowel in als naast het veld gaat Best Vooruit als speler verlaten : Ronald de Koning. Vanmiddag zijn allerlaatste voetbal optreden in het mooie RoodZwart van thuisclub Best Vooruit en na de zomerstop gaat Ronald bij eerste elftal de rol van assistent trainer inhoud geven. Ronald bedankt en succes met je nieuwe uitdaging.

De eerste helft is amper begonnen of HVCH weet in de 9de minuut al te scoren. Best Vooruit is niet op zijn hoede in de verdediging. Joey Visser van de bezoekers weet collega Lars van Lee middels een mooie voorzet te bereiken die heel soepeltjes en eenvoudig de 0-1 kan aantekenen.
Best Vooruit probeert wat meer tegengas te geven. Dit lukt gedeeltelijk. Ronald de Koning weet met een splijtende pass Robin Buiks te vinden die niet aarzeld en bal op de pantoffel neemt. Doelman Vince Minten van HVCH weet goed te pareren.
HVCH blijft de gevaarlijkste ploeg. Met name de snellen voorwaartsen Lars van Lee en Sjoerd Schobbers zijn met hun voorzetten levens gevaarlijk. Sluitpost Bjarne Bakker van Best Vooruit staat ook nu weer zijn mannetje en maakt de voorzetten onschadelijk.
Na wat over en weer speldenprikken uitdelen klinkt het fluitsignaal voor de theepauze en zoeken de gladiatoren de kleedkamers op met een tussenstand van 0-1 voor HVCH.

Beide elftallen komen ongewijzigd uit de spelerstunnel. Best Vooruit pakt de draad goed op en rap wordt de gelijkmaker gemaakt. Ronald de Koning gaat op karakteristieke wijze langs de lijn en geeft een prima voorzet welke niet goed wordt weggewerkt waardoor "......de 1-1 binnentikt.
De druk op het doel van HVCH wordt opgevoerd. Voorzetten, goed combinatie spel en tomeloze inzet staat HVCH tegen de muur. In de 53ste minuut is het Robin Buiks van Best Vooruit die zowat vanaf de middenstip een solo opstart. Na wat obstakels gepasseerd te zijn en zijn hakken te laten zien aan de verdediging van HVCH omspeelt Robin Buiks de HVCH doelman en scoort de 2-1. Typische goal van aanvaller Buiks.
HVCH laat daarna zien dat het karakter in de ploeg heeft en pakt brutaal de aanval over. Het resultaat mag er in de 77ste minuut zijn : 2-2 door de bewegelijke aanvaller Joey Visser van HVCH.
De wedstrijd is gespeeld en elftallen vinden het prima zo. Eindstand 2-2, einde competitie.

Na fluitsignaal worden er bloemen en mooie woorden gesproken voor de afscheid nemende spelers Tom Kastelijn, Kenneth van de Wiel, Jørn van de Wiel en natuurlijk voor aanvoerder Ronald de Koning.
Best Vooruit zal van dit illustere gezelschap op een gepast moment verder afscheid nemen.