Best Vooruit 1 – Top 1 2-3

25 oktober 2021 18:30

Best Vooruit verliest onnodig van Top

In een lekker najaarszonnetje ging het publiek er eens goed voor zitten.
Zoals zo vaak in deze klasse, werd er een duel verwacht met minimale krachtsverschillen, ondanks de diverse forse overwinningen die Best Vooruit dit seizoen al geboekt heeft.

In de openingsfase ging het spel lekker op en neer, men gaf elkaar ruimte om te voetballen en daar leek de thuisploeg het meeste van te kunnen profiteren. Twee keer kort achter elkaar verscheen een aanvaller van Best Vooruit voor de neus van de keeper van Top, maar gescoord werd er niet. Bij de eerste de beste goede aanval van de bezoekers was het meteen prijs. De bal werd vanuit hun rechterkant voorgegeven en spits Aram Pusters kegelde de bal in een keer binnen, 0-1.

Best Vooruit pakte de draad gewoon weer op en zette opnieuw aan, resulterend in halve kansen voor Dave en Stijn, maar tot een doelpunt leidde het niet. De spaarzame aanvallen van Top zagen er dreigender uit en dit had vooral te maken met een wat weifelende verdediging. Het ene schot ging nog op de lat, maar vlak voor de rust maakten de bezoekers alsnog de 0-2 door wederom Aram Pusters.

Dan moet het maar de 2e helft gebeuren dachten de supporters van de thuisploeg, maar helaas werd het meteen na de rust 0-3 door invaller Wouter Boons, de defensie zag er ook bij dit doelpunt niet goed uit. Je zou dan geneigd zijn te zeggen dat de wedstrijd gespeeld was, maar Best Vooruit was aan de bal gewoon de betere ploeg, zonder tot veel doelrijpe kansen te komen. De coach greep in en stuurde man of the match, Kianu Verlinden een linie naar voren, dit had het gewenste effect want er ontstonden meerdere kansen. Een kwartier voor het einde viel dan eindelijk de 1-3 door een goal van Stijn na een voorzet van Tim en 5 minuten voor het einde zorgde Kianu voor de aansluitingstreffer met zijn mindere linker schoot hij de afgeslagen bal zuiver achter de keeper. Het publiek ging er voor zitten en dacht dat er nog wat meer in het vat zat, maar helaas het scorebord bleef onveranderd.

Jammer, deze nederlaag was onnodig als we defensief iets meer thuis hadden gegeven.