Best Vooruit pakt 3 punten in enerverend duel met TAC'90 : 2-3

10 oktober 2022 7:15

3e overwinning op rij

De zon scheen volop in Den Haag waar Best Vooruit vandaag, voor het eerst in haar bestaan, een competitiewedstrijd speelde tegen TAC’90. Best Vooruit startte de competitie overtuigend met 2 overwinningen. TAC’90 behaalde 4 punten uit de eerste 2 wedstrijden en zou met een winstpartij Best Vooruit in de rangschikking passeren.
Best Vooruit startte de wedstrijd vanwege blessures met Jesper Storms in het doel en Mark Hertogs op het middenveld.

De wedstrijd was nog maar een paar minuten oud toen Best Vooruit door Robin Buiks, na een prachtige steekbal van Tim Fiolet, op voorspong kwam. Best Vooruit bleef gevaarlijk en TAC’90 bleek geen antwoord te hebben op de gevaarlijke aanvallen van Best Vooruit. In de 12e minuut was het wederom Robin Buiks die scoorde en met een kopbal uit een voorzet van Tim Fiolet de keeper van TAC’90 kansloos liet. Na de 0-2 rechtte TAC’90 haar rug en werd het in de 20e minuut 1-2. Rensy Barradas schoot de bal uit een vrije trap net buiten het strafschopgebied langs de niet goed opgestelde muur van Best Vooruit in de korte hoek.
TAC’90 werd hierna wat sterker en kreeg nog een mogelijkheid om te scoren. Jesper Storms die zijn debuut in een competitiewedstrijd maakte revancheerde zich en ranselde de bal uit de bovenhoek.
Best Vooruit bleef ondanks het aandringen van TAC’90 echter de gevaarlijkste ploeg. In de 25e minuut maakte Robin Buiks dan ook zijn derde doelpunt en daarmee een echte hattrick. Uit een door Jordy Veld genomen corner werd de bal door Stijn Beekx doorgekopt richting 2e paal waar de daar staande Robin de bal kon binnenkoppen. Best Vooruit bleef de gehele eerste helft heer en meester op het veld en het was dan ook niet vreemd dat de trainer van TAC’90 in de 35e minuut van de wedstrijd al twee spelers wisselde.
Jammer voor Best Vooruit was dat in de 44e minuut nog een goede kans, om de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen, werd gemist.

De tweede helft van de wedstrijd gaf een totaal ander beeld. TAC’90 zette Best Vooruit vanaf de eerste minuut onder druk. In deze fase van de wedstrijd was Best Vooruit niet in staat om haar aanvallers te bereiken en werden de linies uit elkaar getrokken. In de 55e minuut lukte het TAC’90 de aansluitingstreffer te maken. Best Vooruit had het moeilijk doordat TAC’90 met nog meer pressie ging spelen. In de 64e minuut werden Jordy Veld en Mark Hertogs gewisseld voor Dave de Bresser en Stef van de Vleuten.
Langzamerhand begon Best Vooruit in de counters weer wat gevaarlijk te worden. Toch was in het TAC’90 die de druk er op bleef houden zonder echte kansen te creëren. Daarnaast begon de tijd te dringen om nog een gelijkspel te kunnen afdwingen. In de 74e minuut kreeg Stijn Beekx nog een goede kans na een mooie aanval over rechts via Teun van Genugten en Dave de Bresser die de bal op Stijn teruglegde, waarna deze de bal over het doel schoot. In de 78e minuut schoot Stef van de Vleuten nog een bal op de lat. Dit schot had een beter lot verdiend voor de eveneens in de competitie debuterende Stef. TAC’90 probeerde in het restant van de wedstrijd nog van alles en zette Best Vooruit nog flink onder druk. De verdediging bleef overeind en gaf geen kansen meer weg. Al met al een enerverende wedstrijd met twee gezichten waarbij Best Vooruit aan het langste einde trok en met de winst naar huis ging.