Goed spelend Best Vooruit geeft lesje in effectivitiet 0-5

24 maart 2019 14:30

Scheidsrechter

L.G.G. (Luc) Linders

Onbekend

Voor de tweede keer dit jaar reisde Best Vooruit af richting Wijchen. Was eerder Alverna de tegenstander vandaag moest Best Vooruit het opnemen tegen Woezik. De club uit het kerkdorp verloor het eerste duel tegen de Bestenaren met 3-0. Het aantal verliespunten van beide ploegen is precies gelijk. Woezik heeft 3 punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Het is vandaag speeldag 20. Twee wedstrijden moeten nog ingehaald worden. Op 31 maart staat de uitwedstrijd tegen Leones uit Beneden-Leeuwen ingepland en op 28 april het restant van de wedstrijd tegen de buren uit Oirschot. Al met al doet een eventuele winnaar vandaag goede zaken om ook volgend jaar weer in de eerste klasse C uit te mogen komen. Het team van trainer Dennis Dekkers kent nog een paar afwezigen. Sterkhouder Xander Scheepens is op de weg terug na een langdurige blessure en verder ontbreken ook Jorn van de Wiel en Kenneth van de Wiel vanwege een blessure op het wedstrijdformulier.

In de eerste fase van de wedstrijd was het Best Vooruit, die veel druk op de tegenstander zette, maar tot echt gevaar voor de goal van keeper Skeverer leidde dat niet. Na 20 minuten was het Tom Kastelijn, die een steekpassje van Tim Fiolet op waarde inschatte, zijn inzet werd maar net tot corner verwerkt. Woezik kon hier in deze fase van de wedstrijd niet veel tegenover zetten en kwam er maar sporadisch uit. De wedstrijd begon zich halverwege de eerste helft te keren en het was Woezik dat via Rambach en Vreeman enkele fraaie kansen wist te creëren, waarbij doelman Bjarne Bakker redding bracht. In de 36ste min. was het Jordy Leenders, die de bal tussen de laatste man en de keeper van Woezik legde. Thomas van Heukelom won het sprintduel en rondde bekwaam af, 0-1. Niet veel later was er een goed opgezette aanval over links. Tim Fiolet legde de bal goed terug op Elmo Hertogh, die de bal uit de draai inschoot en doelman Skeverer het nakijken gaf, 0-2. Buijssen had de thuisclub nog voor de rust terug in de wedstrijd kunnen brengen, maar zijn inzet ging voor Best Vooruit net langs de goede kant van de paal. Met hangen en wurgen hield Best Vooruit stand en konden zij met een 0-2 voorsprong gaan rusten met een hoofdrol voor doelman Bjarne Bakker.

In de 2de helft bracht trainer Bert Ruijsch van Woezik de boomlange Heesakkers in het team, die in de spits voor het nodige gevaar moest gaan zorgen. Helaas voor de trainer was zijn lengte ook het enige, waarmee hij opviel in het team van Woezik. In de eerste 10 minuten van de 2de helft belegerde Woezik het doel van Best Vooruit, maar de verdediging stond zijn mannetje. Zoals zo vaak viel het doelpunt aan de andere kant. Thomas van Heukelom schoot de bal half in, maar de doelman zag de bal door zijn benen tegen het net belanden. De wedstrijd leek gespeeld. Zeker toen Bram Toebes zich 5 minuten later door de verdediging van Woezik wurmde en alleen nog met een overtreding binnen de 16 afgestopt kon worden. Robin Buiks wist met dit buitenkansje wel raad en mikte vanaf de stip rustig de 0-4 binnen. Best Vooruit liet vandaag heel volwassen en met vlagen zeer goed voetbal zien. Het slotakkoord was voor Tim Fiolet, die met een mooi geplaatst afstandsschot de 0-5 liet aantekenen. De ploegen waren wat kansen betreft aardig aan elkaar gewaagd, maar de thuisploeg kreeg vandaag een lesje in effectiviteit.

Volgende week (31.03.2019) staat er weer een uitwedstrijd op het programma tegen Leones uit Beneden Leeuwen.