Jean's Blog - R.K.V.V. Best Vooruit

Jean's Blog

Jean's blog: GEBREK AAN RESPECT OF?

7 februari 10:45  Helaas staat er bijna iedere dag wel een artikel over het fenomeen, de scheidsrechter, in een nieuwsrubriek en dat het toch weer anders is gelopen dan men zich had voorgenomen toen men aan de wedstrijd begon. Mogelijk zou een reflectie hier op zijn plaats zijn waarin we de verschillende oorzaken aanhalen zoals een veranderende maatschappij, de pandemie, social media of is het omdat het allemaal eenvoudiger is geworden. Zijn we minder streng geworden voor ons zelf en onze omgeving…meer »

387x gelezen

Jean's blog; Positief Coaching

5 januari 18:45  Kan dan ook alleen maar aanraden om te gaan kijken bij de theatervoorstellen van de Stichting Positief Coachen, op vrijdag, 13 januari, om 19:30 in zaal ’t Tejaterke, Max de Bossustraat 1in Best. Kaartjes zijn gratis, mogelijk gemaakt door TUURLIJK Best, en kunnen besteld worden via www.positiefcoachen.nl/voorstellingen/bestmeer »

375x gelezen

Jean's blog: De "Onbekende Schade" veroorzaakt vanaf de zijlijn

21 november 16:30  Elk weekend vertrekken er honderdduizenden ouders, kinderen en coaches voor hun wekelijkse sportritueel “de Wedstrijd". Velen volgen elke week hetzelfde proces en stellen hun routine of gedrag nooit ter discussie.meer »

420x gelezen

Jean's blog: WIJ zijn, JIJ bent de vereniging!!!

2 november 18:30  Waarschijnlijk een van de belangrijkste overwegingen voor voorzitters, bestuursleden en leiders van clubs: hoe betrek en behoud ik mijn vrijwilligers? Een heel eenvoudige vraag op zich, maar toch gevolgen zijn enorm voor clubs, want na jaren werken binnen de verschillende clubs en federaties, kan ik met gemak stellen dat alle succesvolle clubs een cultuur van vrijwilligerswerk bezitten. meer »

361x gelezen

Jean's blog: Coachbaarheid

28 oktober 14:15  Vaak spreken wij over coachbaarheid als de sleutel tot de prestatiedoorbraak voor de individuele speler of team. meer »

391x gelezen

Jean's blog: De uitdaging van het nemen van beslissingen

22 oktober 10:45  Wie je ook bent of wat je ook voor werk doet, je neemt elke dag duizenden kleine beslissingen. De meeste zijn relatief onbelangrijk; bijvoorbeeld, wat te eten voor je ontbijt? Wil je koffie, thee of iets anders?meer »

297x gelezen

Jean's blog: Aan de zijkant van het veld zit een bedroefde jeugdspeler…

12 oktober 15:00  Waarom kinderen sporten en ook, en dat is nog belangrijker, waarom kiezen ze ervoor om te stoppen. We weten allemaal dat deelname aan sport en beweging een groot aantal zowel fysieke als mentale voordelen heeft. Kinderen gaan sporten omdat ze plezier willen hebben, willen spelen en nieuwe vriendschappen opbouwen. Waarom kinderen willen stoppen met voetbal en hoe wij als ouders/verzorgers, coaches of supporters kunnen helpen om hun liefde voor het spelletje levend te houden.meer »

536x gelezen

Jean's blog: We evolueren allemaal of…?

6 oktober 20:30  Terug in 1996 kreeg ik voor het eerst een standaard team onder mijn hoede, dan heb je toch even het gevoel “Yes, I made it”. Nu vele jaren later is niet alleen mijn manier van coachen en filosofie veranderd maar ook de wijze waarop wij kijken naar de ontwikkeling van atleten en prestatieanalyses. Vroeger werd er meer gewerkt vanuit het gedachtegoed presteren, atleet en persoon. Waar dit nu juist het tegenovergestelde is, mede omdat sporters meer kennis vergaren, betrokken zijn en verantwoordelijkheid willen dragen. Lees verder: https://www.bestvooruit.nl/1046/789/jeans-blog-we-evolueren-allemaal-of/meer »

362x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!