Best Vooruit verliest thuiswedstrijd tegen Leones: 0-4.

Leones 1 (zon)

1e klasse C

7 april 2019 14:30

Onbekend

Na 6 wedstrijden niet verloren te hebben moest Best Vooruit vandaag het onderspit delven tegen een oppermachtig Leones. Na 24 minuten was het al 0-3 voor de gasten uit Beneden Leeuwen en was het duidelijk wie als winnaar uit de strijd zou komen.

Na het verdienstelijk gelijkspel ( 2-2 ) in de uitwedstrijd van vorige week begonnen de roodzwarten niet fel genoeg aan de wedstrijd. Na balverlies op het middenveld was het Ronald de Koning die een zeldzame overtreding terecht bestraft zag met een strafschop. Doelman Bjarne Bakker was kansloos tegen het schot van uitblinker Kooymans. Dezelfde speler wist 10 minuten later de 0-2 te scoren na een goede actie van de Jong. In de 24e minuut werd het zelfs 0-3 door een doelpunt van van de Ven die een terugkomende bal van de lat in het doel schoot. Hierna kwam Best Vooruit wat beter in het spel; een schot van Elmo Hertogh werd een prooi voor de doelman en Robin Buiks zag twee keer zijn inzet geblokkeerd door een verdediger van Leones. Tom Kastelijn probeerde het met een schot van afstand, maar dat ging net naast.

In de tweede helft werd Thijs van der Linden gewisseld voor Teun van Genugten. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker maar verder dan wat halve mogelijkheden kwam men niet. Leones liet zien hoe het wel moet: een lange bal werd door Milo Prins op waarde geschat en hij zorgde voor de 0-4 stand in de 58e minuut. Hierna probeerde Best Vooruit nog wel om de stand wat dragelijker te maken. Tom Kastelijn had de pech dat hij, na een zeldzaam mooie aanval, de bal op de kruising schoot. Ook Tim Fiolet en Elmo Hertogh waren dicht bij een treffer, maar de goede verdedigers van Leones wisten steeds de schoten te blokkeren. Zodoende werd de eindstand van deze sportieve wedstrijd, die onder leiding stond van een prima acterende scheidsrechter Bezemer, 0-4 in het voordeel van Leones. De overwinning van Leones was verdiend. Best Vooruit is nog steeds niet zeker van handhaving in de eerste klasse en zal de komende wedstrijden moeten laten zien dat het beter kan. Met een goede instelling vanaf de eerste minuut en de steun van het publiek moet het echter mogelijk zijn om ook volgend jaar in deze klasse uit te kunnen komen. De volgende wedstrijd is uit in Nistelrode tegen Irene. Van onderschatting kan na vandaag geen sprake meer zijn.

Opstelling : Bakker, Toebes, Leenders, de Koning, Hertogh, Kastelijn, van Heukelom, Fiolet, Buiks, van der Linden ( 46 van Genugten)