Alverna - Best Vooruit eindigt in een gelijkspel

Scheidsrechter

M.M.G.A. (Marijn) Pijnenburg

Onbekend

Alverna - Best-Vooruit 24-2-2019

Op deze zonnige lenteachtige dag hartje winter mocht Best-Vooruit op sportpark “Bospad” aantreden voor een inhaalwedstrijd tegen VV Alverna uit Wijchen. In het eerste treffen tussen beide ploegen op 4 november 2018 haalde Alverna een verdiende 3-1 overwinning uit de strijd. De ploeg van trainer Dennis Dekkers zal dan ook uit een ander vaatje moeten tappen om het de ploeg uit Wijchen vandaag moeilijk te maken. Best-Vooruit heeft de laatste weken echter laten zien dat ze ook op resultaat kunnen spelen want ook een puntje kan in deze klasse, waar veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn, belangrijk zijn als in mei de eindbalans wordt opgemaakt. Alverna neemt de negende positie in op de ranglijst met 17 punten uit 13 wedstrijden en Best staat op een zevende plaats met 18 punten uit 15 wedstrijden.

De formatie van de rood zwarten had na good old Ronald de Koning een gemiddelde leeftijd van nog net geen 22 jaar. Alverna startte met veel druk op de bal maar de verdediging onder leiding van doelman Bjarne Bakker van Best gaf geen krimp. Het jeugdige team nam al snel het initiatief over met veel enthousiasme en goed combinatie voetbal.
De thuisclub hield stand, verdediger Jari van Ginkel van Alverna hield het centum vooralsnog potdicht. In de 32e minuut was het Bram Toebes die de bal snel ingooide op Thijs van der Linden die de bal achter de verdediging van Alverna legde. Kenneth van de Wiel was er als de kippen bij en kwam oog in oog met doelman Robert Zaalman van Alverna. Hij hield het hoofd koel en schoof de bal keurig in de linker beneden hoek. Best Vooruit hield in de resterende tijd van de eerste helft de druk op Alverna en de 1-0 voorsprong kwam niet meer in gevaar.

Trainer Jeffrey Kooistra van Alverna bracht na rust spits Danny Meijer in de ploeg die in de 46e minuut meteen van waarde was, hij hield de bal goed vast en legde de bal terug op aanvoerder Meijer die de keeper omspeelde en de bal in het doel schoof. Even leek het erop dat doelman Bakker van Best-Vooruit na deze actie aan zijn hoofd was geraakt en hierdoor niet verder kon spelen. De doelman verbeet de pijn en keepte de wedstrijd goed uit. In het verdere verloop van de wedstrijd was Alverna de iets bovenliggende partij maar ook Best-Vooruit had via Kenneth van de Wiel en Thijs van der Linden op voorsprong kunnen komen. Het spel golfde op en neer maar verandering in de stand kwam er niet meer. De goed leidende scheidsrechter Pijnenburg vond het na 95 minuten mooi geweest en floot voor het eindsignaal. De mannen uit Best waren -denk ik- het meest blij met dit punt wat zoals gezegd aan t einde van de competitie erg belangrijk kan blijken te zijn in deze klasse, en een punt over de streep trekken is ook een kwaliteit.