Beter Best Vooruit moet gelijkspel toestaan aan Rhode

Datum

19 mei 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Met Stijn Beekx in de basis wordt de wedstrijd tegen Rhode aangevangen. Beide ploegen kunnen vrijuit spelen, omdat er niets meer op het spel staat. Onmiddellijk na de aftrap is Rhode al gevaarlijk. Dit resulteert in ’n corner. De corner wordt weggewerkt, maar uit de daaropvolgende voorzet kon de afscheidnemende Martijn van Boerdonk (Rhode) de bal inkoppen. Hij raakte de bal niet goed en de bal verdween naast het doel van Best Vooruit. Best Vooruit liet zich niet onbetuigd en met enkele mooie aanvallen werd het doel van Rhode gezocht. Vermeldenswaard is de 1-2 tussen Stijn Beekx en Elmo Hertogh in de 5de min, maar Elmo wist de bal niet tussen de palen te krijgen. In de 12de min. was het wel raak. Met een fraaie aanval werd Tom Kastelijn in stelling gebracht en Tom faalde niet. Via de binnenkant van de paal vloog de bal binnen en de stand werd op 0-1 gebracht. Best Vooruit ging op jacht naar de 2de treffer. Enkele minuten later was Stijn Beekx dichtbij deze treffer, maar de pass was net iets te scherp. Dezelfde Stijn Beekx werd enkele minuten later onrechtmatig opgevangen door een verdediger van Rhode. De daaropvolgende vrije trap werd in de 19de min vlekkeloos door Elmo Hertogh in de bovenhoek geschoten. De stand werd daarmee op 0-2 gebracht. Rhode ging echter niet bij de pakken neerzitten en al in de 22ste min. was het uit een vrije trap, die keurig werd binnengekopt, 1-2, door Serge Voss. Rhode van haar kant ging op jacht naar de gelijkmaker. Simon van de Wetering (Rhode) kon in de 24ste min. over de linkerkant doorbreken en met een geplaatst schot in de rechterbenedenhoek was het alweer gelijk, 2-2. Achteraf gezien had de wedstrijd na 25 minuten gestopt kunnen worden. Doelpunten werden er in de rest van de wedstrijd niet meer gemaakt. Best Vooruit was de bovenliggende partij en al combinerend werd Rhode onder druk gezet. Vooral Thomas van Heukelom was in goeden doen en een plaag voor Rhode. Vrije trappen en corners zorgden aan beide kanten voor gevaar. In de 1ste helft moest er nog gewisseld worden door Best Vooruit. Bram Toebes kwam ongelukkig op zijn rug terecht en kon niet verder. In de 45ste min. werd zijn plaats ingenomen door Daan van Kessel. Toch had Best Vooruit op 2-3 kunnen komen, maar Robin Buiks produceerde uit een terug kopbal van Tim Fiolet slecht een rollertje. De rust werd bereikt met een 2-2 stand.

De 2de helft was duidelijk voor Best Vooruit. Niet dat Rhode geen kansen kreeg, maar qua aantal kansen was Best Vooruit duidelijk de bovenliggende partij. Aan de kant van Best Vooruit was het allemaal net niet. Stijn Beekx, Robin Buiks en Thomas van Heukelom kregen de beste kansen. Vooral de grote kans van Thomas van Heukelom had beter verdiend. Nadat Rhode een corner mocht nemen, was Thomas er in de 74ste min. als de kippen bij om de bal te onderscheppen. Op snelheid stak Thomas het veld over en door een 1-2 met Robin Buiks kwam hij vrij voor het doel, maar zijn stiftje werd doorzien door de keeper van Rhode, Paul van Heesch. Daarnaast had Best Vooruit de pech dat ook invaller Daan van Kessel het veld in de 54ste min. door een blessure moest verlaten. Teun van Genugten was zijn vervanger. Rhode was enkel gevaarlijk uit corners en vrije trappen, maar Bjarne Bakker wist daar wel raad mee en keepte soeverein. Al met al waren beide partijen gelukkig met de 2-2 eindstand, maar voor Best Vooruit had er meer ingezeten.

De laatste thuiswedstrijd is zondag, 26.05.2019, om 14.30 thuis tegen HVCH.