1e klasse C

2 december 2018 14:30

Onbekend

Na het beschamende verlies tegen Nemelaer verwachtten de Bestse supporters een getergd Best- Vooruit dat met grote inzet de noodzakelijke punten in Best wist te houden.
Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Het spel van beide ploegen was slordig en er waren weinig doelkansen te zien. In de 22e minuut was het eerste hoogtepunt te noteren: Robin Buiks maakte een koprol over de omheining na een duel met een Brabantia-verdediger, een koprol waar Epke Zonderland jaloers op zijn geworden, en kreeg bij terugkomst op het veld een ovationeel applaus. Een paar minuten later was het Bram Toebes die vanaf de rechterflank een goede voorzet gaf, die via een roodzwarte medespeler net naast het doel belandde. Uit het niets scoorde Alef Joao vanaf rechts in de 28e minuut de 0-1. De rest van de eerste helft waren er geen noemenswaardige momenten te vermelden: geen kansen voor beide ploegen.
Na de rust was het binnen 5 minuten raak: Brabantia counterde razendsnel na een fout op het middenveld van Best en scoorde door Rai Maxwell 2-0. Gelukkig was de spanning gauw terug: Thijs van der Linden kopte over de doelman de 1-2 binnen. Het thuispubliek had weer hoop: Thijs van der Linden en Kenneth van der Wiel waren dichtbij de gelijkmaker. Meer dan hoekschoppen leverde dat echter niet op. De hoekschoppen werden echter over het algemeen slecht genomen en de enige hoekschop van Brabantia in de tweede helft wist Maxwell van dichtbij in te koppen: 1-3. Een minuut later had Robin Buiks de 2-3 voor het inkoppen maar hij miste jammerlijk. Best ging daarna voor de gelijkmaker. Met enkele wissels probeerde coach Dennis Dekkers een punt te forceren en er kwamen kansen , maar Thijs van der linden vond de keeper op zijn weg en de 2-3 van Robin Buiks kwam te laat. Nadat invaller Mark de Wit van Brabantia zijn tweede gele kaart had gehad en moest vertrekken was een kopbal van Bram Toebes in de handen van keeper Staals het laatste wapenfeit van de wedstrijd.
De overwinning van Brabantia was verdiend, vooral omdat hun spelers zeer effectief met de kansen omsprongen en optimaal gebruik maakten van de veel toelatende arbiter. De thuisploeg werkte wel hard, maar miste de echte winnaarsmentaliteit en vernuft om juist zo’n belangrijke wedstrijd niet te verliezen.

Opstelling Best Vooruit: Bakker, Toebes, Liebregts, van Kessel, de Koning, Van Heukelom, Kastelijn( 85: Verlinden) Buiks, Fiolet, ( 70 Hertogh) van der Linden en van der Wiel. (77 Van Genugten)