Koploper een maatje te groot voor hardwerkend Best Vooruit. (1-5)

3 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Nadat twee weken geleden Woezik nog verslagen werd op sportpark de Leemkuilen, ging Best Vooruit vandaag de strijd aan met de ongeslagen koploper Juliana ’31 uit Malden.
Vanaf het beginsignaal lieten de gasten zien waarom ze koploper zijn: aanvallend voetbal, fysiek sterk en veel snelheid in het hele team. De thuisploeg kon echter met succes de eerste aanvallen pareren, maar keeper Bjarne Bakker was kansloos toen de scheidsrechter van Zuilichem wel heel gemakkelijk een strafschop gaf voor Juliana. Jeroen Meijers wist namens de gasten wel raad met dit cadeautje.
Best Vooruit zocht hierna wat meer de aanval maar verder dan een gekraakt schot van Teun van Genugten in de 21e minuut kwam men niet.  In de 34e minuut liet de scheidsrechter weer de bal op de stip leggen toen keeper Bakker net te laat was om de spits van Juliana de bal op reglementaire wijze te ontfutselen. Bjarne wist de ingeschoten strafschop nog wel te keren , maar in de rebound wist Meijers namens de gasten toch voor de 0-2 ruststand te zorgen.
Na de rust gingen de roodzwarten op zoek naar de aansluitingstreffer, maar moest in de 50e minuut wederom een tegentreffer toestaan, nadat de onpartijdige lijnrechter even niet oplette en een duidelijke buitenspelsituatie over het hoofd zag. Ondanks protesten werd het doelpunt toch toegekend: 0-3.
Joey Wijnhoven wist hierna zelfs de 0-4 nog binnen te schuiven.  Best Vooruit ging echter niet bij de pakken neerzitten: Thijs van der Linden was met een kopbal gevaarlijk, Kenneth van de Wiel raakte de paal, maar Teun van Genugten wist na goed werk van Tim Fiolet toch de 1-4 binnen te schieten.
Joey Wijnhoven bracht echter in de 77e minuut de marge weer op 4 door de
1-5 binnen te werken. Hierna kreeg de thuisploeg nog een goede kans op 2-5 na mooi terugleggen van Robin Buiks, maar deze kans werd jammerlijk om zeep geholpen.
Een verdiende nederlaag voor Best Vooruit. De tegenstander was op alle fronten sterker en slimmer en had het geluk dat het arbitrale trio zeker niet op de hand van de thuisploeg was.

Opstelling Best : Bakker, Toebes, Liebregts, de Koning, Hertogh, Kastelijn, Van der Linden, van de Wiel( 69 Buiks), van Heukelom, Fiolet, van Genugten.