Best Vooruit 1

1e klasse C

30 september 2018 14:30

Onbekend

Dat we dit jaar verwend zijn met het weer is duidelijk. Ook in Tilburg scheen de zon, maar helaas op het eind niet voor Best Vooruit. De eerste helft werd afgesloten met een 1-2 voorsprong, maar de eindstand was met 3-2 in het voordeel van FC Tilburg. De doelpunten van Best Vooruit voor rust werden gemaakt door de jongste en oudste speler respectievelijk Thijs van der Linden en Ronald de Koning. Het doelpunt van FC Tilburg kwam voor rekening van Piet Adams, ’n mooi lobje over Bjarne Bakker. In de laatste 15 minuten van de wedstrijd werd de wedstrijd beslist door doelpunten van Alhaji Bangura en Mark Nunnink. Daarna trof Best Vooruit nog twee keer de onderkant van de lat, maar aan de stand 3-2 kwam geen verandering meer.

Zoals zo vaak begon de wedstrijd afwachtend. Beide partijen probeerden de bal in de eigen ploeg te houden, maar zodra de middellijn werd overgestoken, was er snel balverlies. De eerste kans was in de 4de min. voor FC Tilburg na goed opkomen van de rechtsback Mohamed Manasaray. Het eerste gevaar van Best Vooruit was een diepe bal op Robin Buiks, maar er werd meteen gevlagd voor ‘buitenspel”. Er werd slordig gespeeld en daardoor kwamen echte aanvallen niet uit de verf. In de 10de min. kwam Bram Toebes goed door over rechts en dit resulteerde in een hoekschop. De kort genomen corner leverde echter geen gevaar op. Onverwacht kwam Best Vooruit op voorsprong. Thijs van der Linden liet een prima schot los en verraste daarmee de keeper van FC Tilburg. FC Tilburg ging meer druk zetten en probeerde de gelijkmaker te forceren. Nadat een bal uit een vrije trap op de lat werd gekopt. Was het in de 25ste min. Piet Adams, die door Julian Smolders goed diep werd gestuurd en met een lobje Bjarne Bakker wist te passeren. Op deze manier werd de stand weer gelijkgetrokken 1-1. Bijna zorgde diezelfde Piet Adams voor de 2-1 met een kopbal, maar deze keer haalde Bjarne Bakker de bal onder de lat vandaan. Thijs van de Linden had in de 37ste min. een prima actie in huis, maar de keeper van FC Tilburg, Rick van Etten, redde op het nippertje. Toch werd uit een hoekschop nog voor de rust in de 38ste min. de stand op 1-2 gebracht door good old Ronald de Koning, die de bal van dichtbij in de netten wist te schieten. De rust werd bereikt met een 1-2 stand.

In de rust werd niet gewisseld en dezelfde 22 spelers begonnen aan de tweede helft. Het venijn in deze wedstrijd zat in het laatste kwartier. Voordat dit laatste kwartier aanbrak waren er aan beide zijden wat kleine kansen, wat gele kaarten en wissels. Vermeldenswaard was de vrije trap variant van Best Vooruit, maar helaas verdween de bal via Tim Fiolet naast het doel. Bram Toebes kreeg in de 55ste min. een gele kaart en werd in de 62ste min gewisseld. Plotseling werd de stand in de 74ste min. gelijkgetrokken. De bal bleef hangen tussen de verdediging en de keeper en de bal verdween via Alhaji Bangura in het doel. Vervolgens was er in de 81ste min. een gele kaart voor Mukremin Gul. Dit was zijn tweede en dus kon hij met rood vertrekken. Best Vooruit probeerde de winnende treffer te forceren, maar kreeg de deksel op de neus. Na balverlies op het middenveld werd Mark Nunnink diep gestuurd. Door de benen van de keeper wist hij de -zoals achteraf bleek- winnende treffer te maken. De stand werd op 3-2 gebracht. Helaas voor Best Vooruit kwam het in het restant van de wedstrijd niet meer tot scoren. Wel werd tot twee keer toe de onderkant van de lat geraakt, maar de doellijn werd niet gepasseerd.  De eindstand bleef derhalve 3-2 in het voordeel van FC Tilburg