Alverna 1 (zon)

1e klasse C

4 november 2018 14:30

Onbekend

Na de gestaakte wedstrijd van vorige week is vandaag op sportpark De Leemkuilen Alverna uit Wijchen de tegenstander. Ook deze tegenstander bivakkeert in de onderste regionen maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. Winst is dan ook zeker welkom voor onze RoodZwarte brigade. De wedstrijd begint aftastend door beide elftallen. Hier en daar een kleine kans op succes. Bijvoorbeeld in de 6de en 10de minuut weet Best Vooruit via de flanken met passing door de defensie van Alverna te breken maar doelman Zaalman van Alverna is een sta in de weg. Ook Alverna weet een paar kleine momenten te creëren om doelman Bakker van Best Vooruit te passeren echter de jeugdige doelman staat zijn mannetje. Geleidelijk aan neemt Alverne het heft in handen door goed en verzorgd voetbal. Met name Danny Meijer van Alverne is een ware plaaggeest voor Best Vooruit. De druk wordt groter en het is aftellen naar het erste doelpunt voor Alverna. Best Vooruit is bij lange na niet scherp genoeg om de bal te veroveren en langer in de ploeg te houden. Teveel fouten. In een tijdsperiode plan 5 minuten weet Alverna 3 keer te scoren, voornamelijk door zwak en niet scherp optreden van Best Vooruit. In de 23ste minuut is het Rens van Lanen die de 0-1 scoort uit een prachtige voorzet. De 25 ste minuut is het Sven van Gelder die een voorzet overtuigend binnen kopt en in de 27 ste minuut is het dezelfde speler die na een klutsbal van afstand de 0-3 binnen laat vallen. Ruststand 0-3, er is nog wat te doen voor Best Vooruit ! Na rust pakt Best Vooruit het initiatief. Maar echt doorpakken is er niet bij. Alverna komt niet in gevaar. Alleen Buiks van Best Vooruit krijgt een kansje maar doelman Zaalman blijft een attente keeper. Alverna laat Best Vooruit komen en staat zelf als een vesting achterin opgesteld, geen doorkomen aan. Best Vooruit heeft optisch een overwicht maar praktisch gezien is het Alverna wat bepaald.

De tweede helft is meer een wissel truc, beide elftallen wisselen er vrolijk op los. Best vooruit wissels zijn Thijs van der Linden, Elma Hertoghs en Teun van Genugten. Hiervoor komen Kianu Verlinden, Mark Hertoghs en Stijn Beekx. Alverne heeft kennelijk ook voldoende talent en laat ook drie nieuwe spelers hun debuut maken in deze wedstrijd. Net voor tijd weet Stijn Beekx met een heerlijk en mooi voetbal hoogstandje de score wat aangenamer maken 1-3.

Zondag 16 november speelt Best Vooruit bij Juliana'31 uit Malden om 14 uur! Maar eerst wordt donderdag 8 november de gestaakte wedstrijd tegen SC Zand verder gespeeld. Deze wedstrijd begint om 20.30 uur in Tilburg. Best Vooruit Bakker, Liebregts, de Koning, Heukelom, Buiks, van de Wiel, van der Linden, Fiolet, Hertogh, van Kessel, van Geneugten.