Best Vooruit boekt belangrijke overwinning tegen HVCH

Datum

14 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Met Jeroen Liebregts weer in de basis wordt -wederom onder stralende omstandigheden- de wedstrijd tegen HVCH begonnen. Beide teams zijn onderaan de ranglijst terug te vinden. Dus punten zijn welkom. Evenals Best Vooruit werd HVCH geteisterd door blessures. Vooral de eerste helft liet niet al te best voetbal zien. De eerste doelpoging was in de 3de min. voor HVCH, maar Bjarne Bakker stond op de goede plek en pareerde de inzet. HVCH was zeker in het begin van de wedstrijd de ploeg met de meeste kansen, maar gevaarlijk werd men niet. Daarna was het de beurt aan Best Vooruit. In de 12de min. werd een te korte terugspeelbal door de keeper van HVCH, Brian Vialle, hoog de bomen in geschoten. Vervolgens was het de beurt aan Elmo Hertogh, maar zijn schot was te zacht en verdween in de handen van de keeper van HVCH. In de 17de min. kwam Jordy Leenders over links opstomen en werd op maat bediend. Zijn schot was hard, maar miste richting. Geconcludeerd kon worden dat beide teams te slordig speelden, wat resulteerde in veel balverlies. Beide teams moeten nog werken aan vastigheid, maar ook de wisselingen in de opstellingen van beide teams zijn niet bevorderlijk. Tot aan de rust waren er aan beide kanten nog wel wat kansen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Vermeldenswaard is nog wel de uitval via Thijs van de Linden in de 44ste min. Thijs had er -met wat meer durf- meer uit kunnen halen. Nu was de keeper van HVCH hem voor en schoot de bal over de zijlijn. De ruststand was en bleef 0-0.

De 2de helft werd begonnen met Stijn Beekx in de plaats van Bram Toebes, die in de eerste helft een gele kaart had ontvangen. Best Vooruit kwam goed uit de kleedkamers en na een vrije trap in de 47ste min. was het in de 50ste min. raak. Thijs van der Linden ging over links prima door en zijn schitterend schot verdween in het dak van het doel. Brian Vialle (HVCH) was kansloos. Na enkele hoekschoppen van HVCH was het in de 57ste min. wederom raak. Over rechts had Tim Fiolet een prima actie in huis. Uit zijn voorzet wist Robin Buiks de bal in twee instanties binnen te werken en bracht zo de stand op 0-2. HVCH probeerde in de rest van de 2de helft de “Anschlusstreffer” te forceren, maar was daartoe niet bij machte. HVCH drukte wel, maar moest opletten voor de uitvallen van Best Vooruit. De verdediging van Best Vooruit onder leiding van Bjarne Bakker wist de 0 vast te houden. HVCH kreeg diverse hoekschoppen, maar gevaarlijk werd men niet. Met een gerust hart kan men uitkijken naar de thuiswedstrijd tegen Oirschot Vooruit a.s. zondag, 21.10.2018 om 14.30..