Best Vooruit 1

1e klasse C

25 november 2018 14:30

Onbekend

Met een vijfmans achterhoede werd de wedstrijd tegen Nemelaer aangevangen op een waterkoud sportpark “De Walzaad”. Het leek zo goed te beginnen bij Best Vooruit. De eerste aanval was voor Best Vooruit. Maar schijn bedriegt. Toch had Best Vooruit gewaarschuwd moeten zijn, want in de 6de min. moest Tycho Berings redding brengen op een schot van Giel van de Ven (Nemelaer) na een mooie solo over rechts. Deze Giel van de Ven bleek met zijn snelheid een plaag te zijn voor de defensie van Best Vooruit. Ook Joeri Vugts (Nemelaer) speelde in de eerste helft een belangrijke rol. Nadat in de 15de min. de bal uit een hoekschop gevaarlijk het doel van Best Vooruit in draaide, maar gelukkig door Elmo Hertogh weggekopt kan worden, ging het vanaf de 19de min. hard. Joeri Vugts werd diep gestuurd en liet de 1-0 aantekenen. Best Vooruit liet nog wel een mooie aanval over links noteren, maar de bal werd tot hoekschop verwerkt. Vervolgens liet Joeri Vugts resp. in de 25ste en 32ste min. met twee afstandsschoten de 3-0 aantekenen. Best Vooruit was vanaf dat moment de weg kwijt. Gezegd moet worden dat elk schot van Nemelaer er in vloog zonder dat Tycho daar iets aan kon doen. Vervolgens was het de beurt aan Giel van de Ven. In de 34ste min. liet hij met een fraaie boogbal de 4-0 op het scorebord zetten en in de 39ste min. zelfs de 5-0. Nog was de beker niet leeg en in de laatste minuut van de eerste helft werd het zelfs nog 6-0 door Gijs van Baast. Het experiment met de 5-mans achterhoede mag dan ook als mislukt worden beschouwd.

De tweede helft -met aan de kant van Best Vooruit twee wissels- had schriftelijk afgedaan kunnen worden. Nemelaer speelde de bal rustig rond en bracht in de 55ste min. de stand uit een hoekschop op 7-0 door Giel van de Ven. Wel werd praktisch in de laatste minuut de eer gered door Thijs van der Linden, die goed inviel en herhaaldelijk zijn tegenstander zijn hielen liet zien. Best Vooruit moet maar snel deze wedstrijd vergeten en volgende week de draad weer oppikken.