Best Vooruit drukt Prinses Irene vaster op de laatste plaats

Datum

14 april 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op sportpark “De Schellen” in Nistelrode werd onder schrale omstandigheden de wedstrijd Prinses Irene – Best Vooruit gespeeld. Voor Best Vooruit belangrijk om zich definitief vrij te spelen voor de onderste 3 plaatsen, maar voor Prinses Irene nog belangrijker, omdat men in Nistelrode graag weg wil van de laatste plaats. Vorige week werd een mooi resultaat behaald tegen de naaste buur HVCH; 0-3 winst. En dit proefde naar meer.

Met Jeroen Liebregts en Ronald de Koning in het hart van de verdediging werd de wedstrijd aangevangen. Al in de 3de min. kreeg Best Vooruit haar eerste kans. Bram Toebes werd met een mooie combinatie vrijgespeeld. Zijn schot werd tot corner verwerkt. Men zou verwachten dat Prinses Irene alles op alles zou zetten om de overwinning te gaan bevechten, maar zeker in de 1ste helft was Best Vooruit duidelijk de bovenliggende partij. Prinses Irene wist nauwelijks kansen te creëren. Best Vooruit daarentegen kreeg kans op kans. In de 15de min. werd keeper Stef van Venrooij twee keer op de proef gesteld resp. door Tim Fiolet en Thomas van Heukelom, maar in beide gevallen stond hij op de juiste plaats. Corners en vrije trappen zorgden eveneens voor gevaar, maar doelpunten kwamen daar niet uit voort. Nadat Thijs van de Linden in de 22ste min. zijn schot tot corner verwerkt zag worden, kon een doelpunt niet uitblijven. In de 33ste min. was het raak. Er ging een mooie combinatie over veel schijven aan vooraf en met wat geluk kwam de bal bij Tim Fiolet terecht, die van dichtbij kon afronden. De 0-1 was dan ook terecht. Best Vooruit ging voordat de rust bereikt werd op jacht naar de 0-2, maar keeper Stef van Venrooij stond telkens op de goede plek. De rust werd bereikt met een 0-1 stand.

In de 2de helft maakte Martijn van Vught (Prinses Irene) zijn opwachting om oorlog te maken in het strafschopgebied van Best Vooruit. Aan de kant van Best Vooruit waren er geen wissels. In de 48ste min. speelde -in eerste instantie- Thijs van der Linden zich prima vrij, maar het vervolg was helaas te slordig. Ook Prinses Irene begint niet overtuigend aan de 2de helft. Nadat Xander Scheepens -na lang blessureleed- de plaats had ingenomen van Tom Kastelijn, kwam in de 59ste min. de gelijkmaker uit de lucht vallen. Scheidsrechter René de Loos wees naar de stip na een handsbal in de 16. Wibe van Rooij (Prinses Irene) wist met dit buitenkansje wel raad en bracht de stand op 1-1. Prinses Irene rook haar kans en met hoge ballen op Martijn van Vught werd getracht de overwinning uit het vuur te slepen. Maar al snel kwam Best Vooruit weer op voorsprong. In de 65ste min. werd Thomas van Heukelom in het strafschopgebied van Prinses Irene onderuit gemaaid. Ook nu wees de scheidsrechter naar de stip. Bij Best Vooruit hebben we in de persoon van Robin Buiks een specialist. Ook nu vond Robin zonder mankeren het doel en bracht de stand op 1-2. Vervolgens werden de messen geslepen en werden er enkele gele kaarten uitgedeeld. Een van deze gele kaarten was voor Jeroen Liebregts, die toch niet bekend staat als verzamelaar van gele kaarten. Prinses Irene probeerde de druk te verhogen door vrije trappen uit te lokken, maar de verdediging van Best Vooruit liet zich niet verrassen. De beste kans was nog voor Koen Bollen (Prinses Irene), die een prima voorzet van Wibe van Rooij, over het doel kopt. In de 87ste min. werd de wedstrijd beslist. Verantwoordelijk daarvoor was Robin Buiks, die met een prima actie met een dito afronding via de binnenkant van de paal de wedstrijd op slot gooide. Robin was trouwens dichtbij een hattrick. Zijn schot na een prima pass van Xander Scheepens belandde tegen de lat. Best Vooruit kon rustig de wedstrijd uitspelen en met een 1-3 overwinning naar Best vertrekken. Nog steeds speelt men een rol in de 3de periode.

De volgende wedstrijd is a.s. donderdag, 18.04.2019, om 20.15 uit tegen Brabantia.