Datum

20 januari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vanaf de aftrap maakte de thuisploeg de tegenstander duidelijk dat er geen cadeautjes uitgedeeld gingen worden vandaag. Overal op het veld werd de tegenstander afgejaagd en die wist niet goed wat hen overkwam. Na eerst enkele waarschuwingsschoten te hebben afgevuurd was het binnen het kwartier raak. Teun van Genugten lobte de bal fraai over zijn directe tegenstander en nog voor de bal de grond raakte kopte hij hem over de keeper van Woezik in het doel, 1-0.

Heel af en toe kwam Woezik eruit, met name over hun linkerkant hadden zij snelheid en hun spits tikt zo ongeveer de 2 meter aan. Zo scoorde Tim Fiolet bijna de 2-0, stond het 1 minuut later bijna
1-1 na een razendsnelle uitbraak over de linkerkant. Hun spits kopte nog 2 keer net naast het doel na voorzetten vanaf de linkerkant, maar daarna was het toch echt weer Best Vooruit die de baas was op het veld. Een heerlijk steekballetje van Tim Fiolet was een passende beloning voor de slimme loopactie van Tom Kastelijn, waarmee Tom de 2-0 in de korte hoek knalde.

Vlak voor de rust pareerde de foutloos keepende Bjarne een stevige pegel en een 1 op 1 situatie, hierdoor Best Vooruit terecht met 2-0 ging rusten. Na de rust vloeiden langzaam de krachten van de thuisploeg weg, waardoor het druk zetten minder werd en de bezoekers iets meer aan voetbal toekwamen. Sterk verdedigen, goed keeperswerk en een voorbeeld van de perfecte sliding van Ronald de Koning hielden de bezoekers van het scoren af.

Best Vooruit verzuimde zelf al eerder de wedstrijd op slot te gooien, de ruimte die Woezik weggaf werd niet optimaal benut, in die fase werd er teveel met de bal gelopen en dat oogde weliswaar dreigend, maar was niet effectief. Dat kan niet gezegd worden van Tom Kastelijn, in de 85e minuut ontliep hij de buitenspelval en bleef koelbloedig oog in oog met de keeper, de man of the match maakte er de dikverdiende 3-0 van. Een goede wedstrijd namens de thuisploeg werd op die manier passend afgesloten.