Best Vooruit bindt SC 't Zand aan de zegekar: 3-1

17 maart 2019 14:30

Scheidsrechter

J.H. (Joost) Bezemer

Onbekend

Best Vooruit kan vandaag, bij een gunstig resultaat, weer naar boven kijken. Tegenstander 't Zand is echter een lastig te nemen hindernis. Het belooft, ondanks de vervelende weergoden, een bijzondere wedstrijd te worden, waarbij de uitkomst niet te voorspellen is. Best Vooruit heeft het voordeel van de twijfel, omdat het elftal "in een goede periode" zit. Wedstrijd start met twee afwachtende elftallen. Beide kennen het belang van dit duel. Toch is het 't Zand dat in de 8ste minuut een enorme kans creëert. Via een goede combinatie vanuit het middenveld is het Rick de Kok ('t Zand), die vanaf 16 meter doelman Bjarne Bakker van Best Vooruit test. De jonge goalie pareert de inzet met klasse. Best Vooruit neemt nu meer initiatief. In de 15de minuut komen er in fracties van seconden een drietal kansen. Na goed voorbereidend werk en een voorzet door Tom Kastelijn (Best Vooruit) zijn het Robin Buiks (2 maal) en Thijs van der Linden, die hun inzetten niet beloond zien.  In de 22ste minuut komt Best Vooruit met de schrik vrij. Daan Kessels glijdt uit en raakt de bal met de hand. Echter Samir Medic ('t Zand) kiest ervoor om een 1  tegen 1 situatie te pakken met Bjarne Bakker van Best Vooruit. De doelman komt als overwinnaar uit de tweestrijd waarna de protesten voor een strafschop groter worden. Scheidsrechter Joost Bezemer is resoluut en verwerpt alle protesten: geen strafschop. Niet veel later is het Best Vooruit wat terecht de score opent. Een indraaiende hoekschop vanaf rechts doet de bal belanden op het hoofd van Robin Buiks. De terugspringende bal wordt direct en met overtuiging door Thijs van der Linden in de touwen gewerkt en de stand werd op 1-0 gebracht. Helaas komt er een rode kaart in de 30ste minuut voor Milo Brown ('t Zand) na het geven van een elleboogstoot. Hij verlaat sportief het veld. De rust nadert en Best Vooruit perst er nog een offensief uit. Niet zonder succes. Tom Kastelijn geeft vanaf de rechterkant een prima voorzet, die door Thomas Heukelom wordt verlengd en in de voeten van Elmo Hertogh belandt. De talentvolle speler aarzelt niet en schiet de 2-0 binnen.

De rust kan beginnen.  Na de theepauze een zelfde spelbeeld: Best Vooruit blijft de beter voetballende ploeg met af en toe prima one-touch combinatiespel. Best Vooruit wisselt Daan van Kessel voor Stijn Beekx. Een knap schot van Thomas Heukelom van ongeveer 30 meter doet de bal rakelings over de deklat vliegen. Doelman Bjarne Bakker (Best Vooruit) raakt de bal even wat anders en de kans, die hier voor 't Zand uit voortkomt, wordt onschadelijk gemaakt.  In de 62ste minuut volgt er een hoekschop voor Best Vooruit aan de rechterkant. De bal belandt bij Robin Buiks, die de bal heel "leep"  in de linkerbenedenhoek kopt: 3-0. 'T Zand probeert wat aanvallender te spelen maar het ontbreekt aan nauwkeurigheid. Best Vooruit kan hierdoor makkelijk de regie blijven voeren. Best Vooruit wisselt Elmo Hertog en Robin Buiks voor Kianu Verlinden en Jordy Leenders.  'T Zand weet in de omschakeling in de 80ste minuut te scoren 3-1. Deze wedstrijd wordt door een zeer goed spelend Best Vooruit over de eindstreep getrokken.

De belangrijke drie punten werden in eigen huis gehouden; dik verdiend met goed en geconcentreerd voetbal. Volgende week speelt Best Vooruit uit tegen Woezik (Wijchen).

Opstelling Best Vooruit Bjarne Bakker, Bram Toebes, Jeroen Liebregts, Ronald de Koning, Thomas van Heukelom, Tom Kastelijn, Robin Buiks, Thijs van der Linden, Tim Fiolet, Elmo Hertoghs, Daan van Kessel