Best Vooruit 1

1e klasse C

22 september 2019 14:30

Onbekend

Na een goede voorbereiding moest Best Vooruit de wedstrijd tegen HVCH (Heesch) beginnen met een aantal invallers. Kianu Verlinden (een van de uitblinkers tijdens de voorbereiding) moest vanwege ziekte afzeggen. Ook qua doelmannen is het bij Best Vooruit op dit moment dun gezaaid. Het was de beurt aan Giel van Kollenburg om het doel te verdedigen. Bjarne Bakker en Bas Hoekstra zijn beide geblesseerd. Chiel deed het trouwens prima.

Na het gebruikelijke aftasten werd in de 6de het eerste schot door HVCH afgegeven, maar de bal ging ruim over. Het begin van de wedstrijd was slordig van beide kanten; veel balverlies en slechte controles. Nadat in de 14de min. de eerste corner voor HCVH een feit was, werd in de 16de min. de score op een slimme manier geopend. Slecht opletten in de defensie van Best Vooruit stelde Joey Vissers in staat om uit een vrije trap Sjoerd Schobbers te bereiken. Deze wist met dit buitenkansje wel raad en passeerde doelman Chiel van Kollenburg. De stand werd daarmee op 1-0 gebracht. Best Vooruit had in de 24ste min. de gelijkmaker moet scoren, maar Robin Buiks -altijd zo trefzeker- miste jammerlijk. Daarna verbleef de bal lange tijd op het middenveld zonder gevaar voor beide doelen. In de 26ste min. glipte Tim Fiolet door de buitenspelval en kwam vrij voor de keeper van HVCH, maar Tim schoof de bal in de handen van de keeper; ’n gemiste kans. In de 39ste min. had Best Vooruit pech. De bal kwam via Mark Hertogs tegen de lat. In de laatste minuten van de eerste helft zette HVCH nog een stevig aan, maar meer dan enkele corners kwam daar niet uit voort. De rust werd bereikt met een 1-0 stand.

Zonder wijzigingen begon Best Vooruit aan de 2de helft. In de 52ste min. werd Tim Fiolet goed aangespeeld door Mark Hertogs, maar vrij voor het doel wist Tim wederom niet te scoren. Daar had HVCH minder moeite mee. In de 55ste min. werd het 2-0 voor HVCH. Yannick van de Berg wist een prima aanval over links en een dito voorzet op waarde te schatten. Best Vooruit bleef kansen missen. Willem Roefs (HVCH) voorkwam met een prima redding de aansluitingstreffer. De bal in de korte hoek van Robin Buiks werd gekeerd.

De dubbele wissel van Best Vooruit in de 60ste min. viel slecht. In no time werd de stand door HVCH op 4-0 gebracht. De 3-0 kwam op naam van Tim Kamp. Tim brak over links door en schoot de bal vlekkeloos binnen. Enkele minuten later was het invaller Freek van Eembergen, die slecht uitverdedigen van Best Vooruit afstrafte, en de 4-0 liet aantekenen. De wedstrijd leek gespeeld. Best Vooruit kreeg nog enkele goede kansen om de eretreffer te maken, maar Stijn Beekx en Reandell Bijlhout lukte het niet om de eretreffer op hun conto te schrijven. De eretreffer, de 4-1, werd gemaakt door de andere invallen Martijn van de Sande, die opstomend vanuit het midden de doelman in de 85ste min. wist te passeren. Zoals gezegd de wedstrijd was gespeeld. Veel tijd werd er niet toegevoegd en de soms wat warrig fluitende scheidsrechter maakt al snel een eind aan de wedstrijd.