Best Vooruit 1

1e klasse C

24 november 2019 14:00

Onbekend

Voor Best Vooruit geldt dat alle punten zijn meegenomen in deze fase van de competitie. Voetballend kan Best Vooruit goed mee in deze klasse, maar fysiek moet men het telkens afleggen. Ook in deze wedstrijd tegen Leones was dat uiteindelijk het geval.

Best Vooruit begon goed aan deze wedstrijd. Al in de 2de min. was er een vrijetrap op een gunstige plek voor het doel van Leones, maar de bal smoort in de muur. Enkele minuten later omzeilde Stijn Beekx de buitenspelval en kon alleen op doelman Noud Koppers (Leones) afgaan. Deze redde echter knap door de bal van Stijn z’n voeten te plukken. Jammer, want ’n snelle voorsprong is nooit weg. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Het meeste gevaar kwam nog van de hoekschoppen en vrije trappen.  Maar beide keepers stonden op de juiste plaats en kwamen niet in de problemen. De 1-0 kwam dan ook als een verrassing. Er was een penalty voor nodig om de wedstrijd open te breken. Deze penalty werd wel snel gegeven. De dader aan de kant van Best Vooruit was volgens de scheidsrechter Kianu Verlinden. ’n Stukje toneelspel van de Leones-aanvaller was er echter wel voor nodig om deze scheidsrechter te overtuigen. Zijn schreeuw was te horen tot in Boven-Leeuwen. Jammer voor Best Vooruit, want Stefan de Jong maakte dankbaar gebruik van dit buitenkansje om net voor rust -in de 45ste min.- de stand op 1-0 te brengen.

Zonder wissels aan de kant van Best Vooruit werd aan de 2de helft begonnen. De 2de helft leek een kopie te worden van de 1ste helft. Totdat in de 58ste min. Luke van de Ven op links werd weggestuurd en op snelheid de verdediging van Best Vooruit te snel af was. Ook Bjarne Bakker liet zich verrassen en zo werd met een schuiver in de verre hoek de stand op 2-0 gebracht. Best Vooruit rechtte de rug en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Deze viel gelukkig al snel, want na een fraaie actie aan de linkerkant van het veld van Tim Fiolet werd de bal voor het doel gebracht. Volgens de assistent-trainer was het ’n eigen doelpunt, volgens anderen werd het laatste tikje gegeven door Stijn Beekx. Best Vooruit voelde dat er meer inzat en, nadat er was gewisseld en Kianu Verlinden vanuit de defensie naar voren was gedirigeerd, zette men met aanvallend voetbal druk op de verdediging van Leones. In de 85ste min. was het raak. Jordy Leenders zette met ’n mooie diepe bal Kianu Verlinden vrij voor de doelman van Leones. Met een fraaie lob verzilverde Kianu deze buitenkans en bracht de 2-2 op het scorebord. Enkele minuten later had diezelfde Kianu de 2-3 voor het inschieten, maar uit een voorzet van Reandell Bijlhout na ’n te korte terugspeelbal kreeg Kianu de bal niet onder controle en miste jammerlijk. Maar zoals zo vaak kreeg Best Vooruit de deksel op de neus. Uit ’n vrije trap van Leones kwam de fysieke kracht naar voren en werd de bal door Bram van Tiem in de 89ste min. binnengekopt, 3-2. Best Vooruit probeerde in de persoon van Stijn Beekx alsnog de gelijkmaker te forceren, maar zowel zijn schot als zijn kopbal miste doel. Verdiend zou het zeker geweest zijn, maar helaas bleef Best Vooruit wederom achter met ’n kater.