Effectief SC 't Zand pakt geflatteerde punten tegen prima voetballend Best Vooruit: 1-3

Onbekend

Na een geflatteerde uitslag vorige week uit tegen HVCH kan jonge elftal van Best Vooruit vandaag in de eerste thuis competitiewedstrijd de punten in eigen zak houden. Zonder de geblesseerde doelman Barjne Bakker maar met de de talentvolle vervanger Giel van Kollenburg. Voor de toeschouwers is de meest vreemde situatie vandaag de positie van Ronald de Koning nl op bank als assistent hoofdtrainer. Naast dit feit is ook oud succes trainer Jan van Leeuwen op 88 jarige leeftijd aanwezig.

Al snel in begin van de wedstrijd is het 't Zand wat de score opend. Best Vooruit is niet helemaal bij de tijd zodat aan de linkerkant een diepe bal wordt gegeven die bij Jason van Dongen komt en de mee gesprinte Rens van Hout het net weet te vinden die de 0-1 aantekent voor SC 't Zand in de 3de minuut. Best Vooruit schrikt hiervan en neemt vervolgens de controle van de wedstrijd over. Met goed voetbalspel met mooie combinaties wordt de tegenstander naar achter gedrukt.
In de 14 minuut is het Elmo Hertog die een prima voorzet geeft. Robin Buiks neemt de bal weergaloos aan de drukt de bal richting doel maar helaas is de deklat een niet te nemen hindernis. Hierna, in de 20ste minuut is het wederom Robin Buiks die van zich laat spreken. Een vrije trap voor Best Vooruit en een misser bij de defensie van SC't Zand doet de bal voor de voeten van Buiks komen die de bal op een millimeter naast het doel werkt.
Tussen de bedrijven door worden er af en toe pittige overtredingen gemaakt. Bij een van deze overtredingen moet Jordy Leenders van BV het veld verlaten en komt Stijn Beekx hem vervangen. In de 25 ste minuut kunnen de supporters wel de handjes in de lucht steken. Een uitstekende aanval op links met Elmo Hertogh als organisator. Hij weet de bal met een mooie curve voor doel en op het hoofd van collega Robin Buiks te brengen. Robin gebruikt goed zijn hoofd en laat de 1-1 opschrijven. Best Vooruit blijft druk houden. Maar als zo vaak is het de tegenstander die er voordeel bij heeft. Weer in de omschakeling weet een speler van SC'Zand de bal voor te krijgen en is het Jason van Dongen die de bal achter doelman Giel van Kollenburg werkt 1-2 voor de gasten uit Tilburg.

Ruststand 1-2; een effectief SC 'Zand gaat met voorsprong de rust lokalen in.

Na de thee wordt er door SC'Zand uit een ander vaatje getapt. Meer druk op Best Vooruit. Bij een  schot van Rens van Hout moet doelman Giel van Kollenburg van Best Vooruit zijn talenten aanspreken en doet dat met verve. Ook een kopbal weet de jonge doelman prima onschadelijk te maken. Toch is ook Giel van Kollenburg kansloos als er bij een scrimmage voor het doel van Best Vooruit de bal ongelukkig voor de voeten van Rens van Hout komt die eenvoudig, tegen de verhouding in, de 1-3 binnen tikt.
Best Vooruit krijgt een paar hoekschoppen om zo voor wat gevaar te zorgen. De indraaiende corners hebben helaas niet het gewenste effect.  Best Vooruit blijkt voetballend prima uit de voeten te kunnen maar de effectiviteit ontbreekt. Dit onderdeel heeft tegenstander  SC 'TZand goed onder de knie. Best Vooruit wisselde Teun van Genughten en Tim Fiolet voor Reandell Bijlhout, Martijn van de Sande. Er volgen nog een aantal pogingen van Best Vooruit om de stand positief te beïnvloeden maar het ontbreekt aan echte slag kracht maar toch ook wel wat meer "massel" had de wedstrijd kunnen doen keren. Zelfs in de allerlaatste minuut raakt Best Vooruit tot twee keer toe de paal. De bal wil er duidelijk niet in het netje vandaag. Voetballend is het prima, de punten zijn voor tegenstander SC 't Zand.

Opstelling Best Vooruit; Giel van Kollenburg, Bram Toebes, Jeroen Liebregts, Elmo Hertogh, Xander Scheepens, Robin Buiks, Teun van Genugten, Gerben Sozeyedio, Tim Fiolet, Kianu Verlinden, Jordy Leenders.