Enerverende wedstrijd Best Vooruit eindigt in een gelijkspel

Best Vooruit 1

1e klasse C

13 oktober 2019 14:00

Onbekend

Met een basisplaats voor Tom Sprokholt, die het middenveld wat verzwaarde, begon Best Vooruit voorzichtig aan de uitwedstrijd tegen NEC av. Geleerd van de vroege tegentreffers in eerdere wedstrijden werd er nu voor gekozen om iets meer vanuit de verdediging te spelen en snel en direct de voorwaartsen te zoeken. Dit leverde Best Vooruit in het begin niet veel kansen op, terwijl NEC in de 12 minuut direct uit de 1e aanval wist te scoren. Een goede actie vanaf hun rechterkant werd na een goede voorzet onhoudbaar binnengeschoten. Een kansloos schot waar onze goed keepende Giel van Kollenburg geen kans op had. Het was zo wie zo een sterke wedstrijd van onze youngsters, want naast Tom Sprokholt en Giel van Kollenburg speelde ook Stijn Beekx een prima wedstrijd. In het vervolg van de 1e helft ontstonden er toch een aantal kansen voor Best Vooruit, maar Robin Buiks en Stijn Beekx hadden pech in de afronding of er werd goed verdedigd door NEC av, die ook gesteund werd door een prima keeper, die gedurende de wedstrijd voldoende reddingen liet noteren. In het begin van de 2e helft werd er was er direct een grote kans voor Stijn Beekx, maar hij twijfelde  voor de keeper net te lang. In de tegenaanval werd de bal tegen een hand van een verdediger gespeeld, waarna de scheidsrechter een strafschop toekende aan NEC. Een typisch geval van een bal die tegen een arm wordt geschoten en waarbij het altijd maar afwachten is, wat de scheidsrechter ermee doet.  De scheidsrechter van dienst floot echter een prima wedstrijd. De penalty werd feilloos binnen geschoten en Best Vooruit kon aan de bak om de achterstand weg te werken. Daar waar eerder in het seizoen de kopjes gingen hangen, werd er nu wel flink gestreden voor een goed resultaat. 8 minuten na de 2-0 scoorde Bram Toebes met een kopbal de aansluitingstreffer en kwam het vertrouwen weer terug in de ploeg. Een prachtige pas van Kianu Verlinden en goed doorzetten van Tom Sprokholt zorgde voor het 1e competitiedoelpunt van Tom Sprokholt; een mooie bekroning van een goede wedstrijd. Daarna ontstond er een open wedstrijd met vele kansen. De meeste grote kansen waren echter voor Best Vooruit. Een niet te missen kans voor Robin Buiks, een 1 op 1 situatie van Tim Fiolet en een tweetal schoten van de ingevallen Reandell Bijlhout hadden een doelpunt verdiend. In de laatste minuten verricht Giel van Kollenburg echter nog een prima redding en uit de corner kwam Best Vooruit goed weg dat de bal uit een scrimmage op de lat belandde. Na het eindsignaal gingen beide ploegen teleurgesteld het veld af, wat betekende dat de beiden voor de overwinning zijn gegaan.