Best Vooruit 1

1e klasse C

8 december 2019 14:00

Onbekend

Met Robin Buiks op de bank wordt de wedstrijd tegen sv TOP om 14.00 aangevangen. Het verschil tussen de eerste helft en de tweede helft was van de kant van Best Vooruit groot. De eerste helft kenmerkte zich door het vele balverlies en slordig spel, de tweede helft was stukken beter. Het vele balverlies en het slordige spel speelde sv TOP in de kaart.

Aftastend -zoals bijna altijd- wordt de bal rondgespeeld. Pas in de 8ste min. vindt de eerste doelpoging plaats. Aram Pusters (sv TOP) knalt de bal over het doel van Best Vooruit. Best Vooruit neemt een defensieve stelling in om via uitvallen gevaarlijk te kunnen zijn. Maar zoals al gezegd het gebeurde te slordig en het vele balverlies leverde heikele situaties op voor het doel van Best Vooruit. In de 15de min. werd Best Vooruit voor het eerste gevaarlijk. ’n Mooie dieptepass van Gerben Sozeyedio werd helaas onderschept door keeper Roel Kuilder (sv TOP). Het leek het sein voor Best Vooruit om wat meer de aanval te zoeken. In de 20ste min. eindigt een goede aanval in buitenspel. In de 22ste min. moest Roel Kuilder (sv TOP) redding brengen na een goed uitgespeelde aanval van Kianu Verlinden en Gerben Sozeyedio. Vervolgens was het de beurt aan sv TOP om gevaarlijk te worden. Nadat er in de 26ste min. een grote kans was voor Aram Pusters (sv TOP) -zijn schot ging over-, was het in de 29ste min. raak. Een goede voorzet van links, na wederom balverlies van Best Vooruit, werd prima binnengeschoten door Quincy Broers (sv TOP). En werd de stand op 1-0 gebracht.  Aan het eind van de 1ste helft kreeg Best Vooruit nog enkele mogelijkheden. Een vrije trap op een mooie afstand van het doel werd door Elmo Hertogh ingebracht, maar verdween achter. Het slotakkoord van de 1ste helft was voor Gerben Sozeyedio. Zijn schot -of was het een voorzet- werd nog net door Roel Kuilder corner getikt.

In de 2de helft verscheen Robin Buiks op het veld. Nadat Bjarne Bakker in de 47ste min. redding wist te brengen op een vrije trap van sv TOP, was het in de 50ste min. dat Robin Buiks de bal wist binnen te tikken na een kunststukje van Kianu Verlinden. Kianu bracht de bal uit een voorzet van rechts op onnavolgbare wijze voor het doel. De stand werd weer gelijkgetrokken, 1-1. Best Vooruit was deze 2de helft de bovenliggende partij, maar zou daar niet voor beloond worden. Onverwachts werd de stand op 1-2 gebracht. Stijn Beekx trok van rechts naar binnen. Zijn schot belandde via de binnenkant van de paal in het doel; ’n schitterend doelpunt. Best Vooruit ging op jacht naar nog een treffer, maar noch het schot van Tim Fiolet, noch dat van Stijn Beekx trof doel. In beide gevallen redde Roel Kuilder (sv TOP). In de 70ste min. wist Robin Buiks op de achterlijn zijn tegenstander te verschalken, maar dit resulteerde enkel in een corner, die helaas werd over gekopt. In de 74ste min. moest een kopbal van sv TOP door Bjarne Bakker gered worden. De supporters van Best Vooruit zagen de 3 punten al dichterbij komen, maar helaas het liep anders. In de 78ste min. werd de stand door Anwar Tuithof (sv TOP) op 2-2 gebracht. Vanaf de linkerkant wist hij Bjarne Bakker te verrassen in de korte hoek. Verdiend was het niet, maar daar wordt niet om gevraagd. Nauwelijks ’n minuut later werd door de scheidsrechter een verlaat sinterklaascadeau uitgereikt aan sv TOP in de vorm van een penalty. Wat er precies gebeurde, zal altijd een raadsel blijven, maar terugdraaien doet een scheidsrechter nooit. In de persoon van Stijn van den Broek werd het cadeautje uitgepakt en vlekkeloos werd de stand op 3-2 gebracht. In het verdere verloop van de wedstrijd probeerde Best Vooruit het wel, maar aan de stand werd geen verandering meer gebracht. Tegen de verhoudingen -zeker in de 2de helft- in bleven de punten in Oss.